2016. március 31., csütörtök

Új Isabel Allende könyv

Épp minap láttam egy másik bloggernél, hogy Allendét olvas, ez valami jel lehetett mert a Geopen kiadó áprilisban megörvendeztet minket a szerző új könyvével.

Isabel Allende: Maya naplója
 Maya Vidal tizenkilenc éves lány, nem válogatós, de alkalom híján nincs szerelme. Egyesült Államok-beli útlevele van, de jelenleg menekült a világ déli csücskében lévő szigeten, valahol Chile közelében. Azért kapta a Maya nevet, mert Nini, a nagyanyja rajong Indiáért, és a szüleinek nem jutott eszükbe más név, pedig kilenc hónapjuk volt arra, hogy kitaláljanak valamit. Hindiül a maya szó varázslatot, álmot jelent, de semmi köze a lány egyéniségéhez, mert ahová ő lép, ott fű nem nő. Nem örökölte chilei nagymamája egzotikus vonásait, kreol bőrét, se apja kevély, torreádori délcegségét. A mamájára hasonlít, a dán légikísérőre, akibe pilóta apja beleszeretett a felhők fölött. És most egy eldugott szigeten kénytelen megbirkózni lehetetlen múltjával, a jövő pedig maga a bizonytalanság. Csak imádott Ninije van segítségére meg a napló, amelybe az egész élet belefér.

2 megjegyzés:

  1. :-) Én is épp azon tanakodtam, hogy ezt bizony előrendelem.:-) Már csak az kellene a boldogsághoz ha Tracy Chevalier könyv is megjelenne!

    VálaszTörlés