2016. június 27., hétfő

Amy Harmon: Arctalan szerelem

"...az ember néha egy arcba lesz szerelmes, és nem abba, ami mögötte van."

Egy kisváros, szerelem, háború, remek karakterek. Ezek adják a regény fő vázát.
Vannak dolgok amikbe bele lehetne kötni, így például a regény hangulata olyan mintha a hatvanas években játszódna, a szereplők nem használnak mobilt, internetet, pedig sok esemény kapcsán ezeknek lett volna létjogosultsága. Nekem olyan érzésem volt mintha a Hanna Lake lakói kicsit megrekedtek volna valahol és nem volt fejlődés.
A regényben szereplők egyébként a nyolcvanas évek végén születtek, és az öt barát az iraki háborúban vett részt.

"Ambrose Young nagyon szép volt – olyan szép, mint a romantikus regények borítóin látható férfiak. Ezt Fern Taylor is tudta, hiszen tizenhárom éves kora óta falta ezeket a könyveket. És mivel Ambrose Young ennyire szép volt, Fernnek meg sem fordult a fejében, hogy valaha is övé lehet a férfi… egészen addig, amíg Ambrose Young már nem volt szép többé."

Fern Taylor nem is emlékszik olyan időre mikor nem volt szerelmes Ambrose Young személyébe.
A tökéletes fiú elérhetetlen a lány számára. Egészen addig mígnem a tökéletes szépségű és életű fiú mindent elveszít.
Fern még ekkor sem hiszi el, hogy a fiúnak rá lehet szüksége. De semmi sem tántorítja el a lányt attól hogy, tovább epekedjen a fiú után.

Végre nem egy elcsépelt szerelmes történetet kaptam. A két szereplő a saját kis világát szeretné úgy alakítani, hogy valakihez tökéletesen passzoljon, mindezt úgy, hogy végig önmaga maradhat. Szerettem, hogy túlzásoktól mentes volt a regény és reálisan ábrázolta a szereplőket és a fiatalok szerelmét. Bár a két fiatal közeledése elég nagy időt ölel fel mégsem tűnt időhúzásnak.
Jó üzenete van a történetnek a mai világ túlzó külsőségei mellett gyakran elsikkad a tartalom, legyen szó az élet bármely területéről.

Fern és Ambrose mellett a harmadik kedvenc szereplőm  Bailey Sheen, Fern unokatestvére aki stílusával és humorával igazi színt vitt a történetbe.

Mindent összevetve egy normális romantikus regényt kaptam, én ilyesmiket keresek ha romantikus irodalomra vágyom.

Értékelés:
4,9 arctalan cseresznye az 5-ből!!!

4 megjegyzés:

  1. Ez a könyv még ismeretlen, megjegyzem ha jó kritikát kapott ;-)

    VálaszTörlés
  2. Nekem is igazi csemege volt, bátran ajánlom:-)

    VálaszTörlés
  3. Nem túl giccses? Mert megvettem, de lehet, hogy nem kellett volna. A Sparks-féle amerikai giccs nagyon nem jön be, ezt meg hozzá hasonlítják sokan:-(

    VálaszTörlés
  4. Én is ettől féltem, a túl finomkodó, nyálas romantikát nem szeretem, de ebben a könyvben ez nagyon jól el lett találva!
    Sparks könyvei nekem sem jönnek be, szerintem kár hozzá hasonlítani.

    VálaszTörlés