2016. július 24., vasárnap

B. A. Paris :Zárt ajtók mögött



"Az időben felfüggesztve, az emberiség passzív részeként töltöm a napjaimat." 

Jack és Grace tökéletes pár. Jack sikeres ügyvéd, Grace főállású háziasszony, aki korábban a Harrods áruházláncnak szerzett be gyümölcsöket.
Grace húga, Millie Down-kóros, bár szüleik élnek, mégis Grace húga gyámja.
Millie hamarosan tizennyolc éves, amikor elhagyja eddigi otthonát egy bentlakásos intéztet, és  nővéréjékhez költözik.

A történet két idősíkon fut.
Grace elmeséli hogyan ismerkedett meg a jóképű férjével, hogyan zajlott az esküvő majd a fura nászéjszaka.
A jelenben pedig  épp Millie -t várjuk haza az intézetből, közben a házaspár ebédelni jár az ismerősökkel, vacsora vendégeket hívnak.
És közben ott bujkálnak a kis furcsaságok, amik az avatatlan szemnek csak akkor tűnnek fel ha alaposan megvizsgálná az Angel házaspárt. Grace maga a tökély, ízlésesen öltözik, többfogásos vacsorával várja barátaikat, fest és társaságban nem titkolja rajongását férje iránt.
Grace azonban sehová sem jár egyedül. Nincs mobilja, sőt e-mail címe sem.

A fiatal nő szörnyű áron őrzi a látszólagos békét. Esküvőjük napján Jack-ről lehull az álarc, ezek után Grace a mindennapokban csak arra törekszik nehogy hibát kövessen el, mert annak majd Millie issza meg a levét.


"Bár jól ismerem a két helyiség minden egyes négyzetcentiméterét, állandóan fürkészem őket, hátha nem vettem észre valamit, ami az életemet elviselhetőbbé tenné, egy szög, amellyel belekarcolhatnám bajomat az ágy fájába, vagy legalább jelet hagyhatnék, ha hirtelen eltűnnék. De semmi sincs. Jack különben sem halált szán nekem."

Ahogy telik az idő Grace-nek egyre kevesebb mozgástér jut, és egyre fogy az idő, hogy nemcsak magát de húgát is kimenekítse a rácsokkal ellátott lakásból.

Kétségkívül izgalmas volt ez a lélektani thriller. Pár apró hibától eltekintve nagyon tetszett, főleg a végszó lett nagyon jól eltalálva.
Picit zavart, hogy Jack-ről keveset tudunk meg, igaz az okot amiért pszichopata lett ugyan elmesélte feleségének, de az, hogy tulajdonképpen mit is akart a két nőtől elég homályosan lett megfogalmazva.
Ijesztő, hogy annyi emberrel, baráttal körülvéve sem tudott segítséget kérni, Jack egy lépéssel mindig Grace előtt járt.

Értékelés:
4 fogoly cseresznye az 5-ből!!! 

 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése