2016. július 15., péntek

Dorothea Benton Frank: Magányos nők klubja

Azért esett erre a könyvre a választásom mert kivételesen nem szingli húszéves lányokról szól a történet akik kétségbeesve keresik az igazit. A főszereplők három érett nő, akik túl vannak már a sok mindenen, tudják milyen házasnak lenni, elválni, özvegynek lenni, gyereket nevelni,hogy aztán csak azt vegyék észre, hogy újra egyedül vannak.
Kit ne érdekelne hogyan lehet újra és újra felállni ha elbuktunk?

Lisa, Carrie és Suzanne felnőttként találtak egymásban barátnőre. Kathy mindhármuk  kedves ismerőse, ám Kathy halálával a három nő nem szakítja meg a kapcsolat. Sőt. Kathy élete mindhármójukban kérdéseket fogalmazott meg amire együtt keresik a válaszokat, közben persze jelenükkel és múltjukkal is megismerkedhetünk.
Kathy család nélkül távozott el, a három nő pedig képtelen hátat fordítani a Kathy után maradt elvarratlan szálaknak, furcsaságoknak.
A helyszín Charleston, olvasás közben át tudtam érezni a Karolinai hőséget. Sajnos tengerpart nélkül.
Igazi strandkönyv, női szórakoztató irodalom, az élet nagy kérdéseivel, feladatival.

Életszagú és reális történet szerethető karakterekkel. Természetesen pozitív kicsengésű a történet mégis a szerző a hétköznapi ember gondjaival foglalkozik szereplőin keresztül.
Én egy picit vagányabb, szókimondóbb nőknek jobban örültem volna, túl kellemesek, finomak a karakterek. (Talán ez az amerikai stílusnak köszönhető.)

Értékelés:
4 páros cseresznye az 5-ből!!


1 megjegyzés: