2016. augusztus 13., szombat

Lindsey Kelk: Egy koszorúslány naplója

"Már nem ugyanaz az ember vagy, aki reggel voltál,amikor felkeltél az ágyból. 
Koszorúslány vagy."

A szerző előző  könyve nem nyűgözött le, mégis amint megláttam ezt a könyvét tudtam, hogy ez nekem kell a kis nyári pihenésemhez.
Remek volt a megérzésem, igazi kikapcsolódást jelentett. 
Kicsi dráma, sok nevetés és görbe tükör a menyasszonyoknak.

A barátnők: Maddie, Sarah és Lauren.
Eseménytelen kis életük egyszerre bolydul fel. Sarah kapcsolata válságba kerül, Maddie bánatos szingli ugyan de a munkája mindenért kárpótolja, Lauren viszont férjhez megy! Ez a remek hír mindent felülír.
Maddie  egy csodás rózsaszín naplóban örökítheti meg koszorús lánysága minden egyes boldog(?) napját. És mivel Maddie éppenséggel rendezvényszervező be is segíthet elkényeztetett, de hálás barátnőjének az álomesküvő kivitelezésében.
Feladat pedig bőven akad,  többek között a menyasszonyköszöntő, próbavacsora, lánybúcsú, ruhák, virágok, lufik és pillangók...és persze kisebb veszekedés, jó pár pohár pia, és megannyi válságos pillanat.

Itt halkan jegyzem meg, hogy szerintem elképesztő mennyi baromságot felesleges dolgot találnak ki,és vesznek meg egy ilyen alkalomra. Az esküvő már nem arról szól, hogy meghitt legyen és emlékezetes, hanem rongyrázós és megfizethetetlen. De megértem én, hogy ha valaki meg akarja ünnepelni, hogy elkelt...

"Ha férjhez mentél, nyertél, és bár utálok így gondolkozni, be kell látnunk, hogy ez van. A szuper haladó szellemű,  egyenlő jogokon alapuló, modern társadalmunkban ezt senki sem szereti kimondani, de mindenki így gondolja, akármilyen ostobaság is."

A rengeteg történés és humor mellett azért a szerző elbujtatta a sztoriban az örök igazságokat is.
Igaz, hogy számomra  a könyvben szereplő harmincas nők kicsit éretlennek tűntek, -és rengeteget isznak - de nem lenne igazságos ha ennyi nevetés után kötekednék.
Az esküvő mellett ott van még Sarah érzelmeinek kezelése, Maddie szerelmi életének sínre tétele, egy hálátlan főnök és egy lélekölő munkahely.

"Szerintem amikor a jövő történészei megnézik a Twittert és a Facebookot, azt fogják gondolni, hogy ez az egész generáció tömeges bipoláris zavarral küszködött."

Bízom benne, hogy lesznek még hasonló történetei a szerzőnek.

Értékelés:
5 eladó cseresznye az 5-ből!!! 
 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése