2019. december 20., péntek

Chloe Benjamin: A halhatatlanok

Valami komolyra vágytam, hát megkaptam.  A Gold család élete szív fájdítóan szomorú. Nagyon különleges történet ez, és nemcsak a karakterek miatt. Minden annyira klappol a sztoriban, annyira a helyén van, hogy le sem lehet tenni a könyvet az utolsó oldalig.

1969-ben négy gyerek ellátogat a városba érkezett vándor médiumhoz...
Az évek alatt aztán nagyon keveset, és nehezen beszélnek arról, hogy melyiküknek mit jósolt a furcsa nő. Egy valami azonban biztos, a testvérek az egész életüket meghatározó információ birtokába jutottak...vagy azt hitték.
A szavak ereje egy csodás regénybe gyúrva. Amikor elhisszük, hogy a sors kőbe vésett, és nincs választásunk.
Négy különleges élet út, amelyek mindegyikénél vártam a csodát, a megváltást. Mondhatni végig reménykedtem az egész könyvet.

Akárcsak korábban  Benedict Wells  könyve, vagy az Anne B.Ragde által írt trilógia (aminek a bejegyzései a blog költözéskor elvesztek) ez a könyv is egy láthatatlan lenyomatot képez a lélekben. És nem pusztán azért mert szomorú, hanem mert olyan érzékenységgel, alázattal jeleneti meg az emberi lélek legfájdalmasabb érzését, félelmeit, hogy nem lehet nem emlékezni rá.

A szerző nemcsak kellően érzékeny, de nagyon precíz is volt. A szereplők foglalkozását tekintve nagyon látszik, hogy rengeteg munkát fektetett abba, hogy  az olvasó valódinak érezze akár a bűvész Klara foglalkozását, akár Simon vérrel és verejtékkel elért eredményeit a táncban, vagy éppen Varya kutatását.

Azt azért meg kell említenem, hogy a történet elején kicsit megijedtem, mert Simon életével kezdünk, és annyira távol áll tőlem  szerző nyíltsága ami a szexualitást illeti, hogy megfordult a fejemben, hogy ez nem az én könyvem lesz.

A könyv ruhája is megérdemel egy mondatot, nagyon  szép. Képen nem látszik a sok csillogó kövecske, sem az érintéskor tapasztalható bársonyos érzet.

Figyelni fogom a szerzőt!

Értékelés:
4,9 halhatatlan cseresznye az 5-ből!!

2 megjegyzés:

  1. A Ragde bejegyzeseidet megszerezheted a még meglevő konyvmolyok blogbol. 😉

    VálaszTörlés
  2. Ez nekem eszembe sem jutott :O Köszi!!!:-)

    VálaszTörlés