2013. május 6., hétfő

Melissa Senate: A szerelem konyhája


Nagyon aranyos kis könyv, bármikor felvidítja az embert, szóval nem kell vele a nyaralásig várni.
Nem állítom, hogy hanyatt estem, vagy elakadt a lélegzetem olvasás közben, de nagyon élveztem minden egyes percet. A történet gördülékeny, és nagyon élvezhető, annak dacára, hogy ezeknél a szórakoztató könyveknél borítékolhatjuk a boldog befejezést.

Ebben a történetben Holly-t ismerhetjük meg, aki kitartóan keresi az igazit, aktuális párjának még a kislányát is profi módon tudja már kezelni, sőt szeretik is egymást, tehát minden készen állna a családalapításra... és ahogy lenni szokott itt van az első fordulat, vagyis az összetört szívű Holly nagymamájánál keres vigaszt a  Maine állambeli a Kék-Rák szigeten, ami csodálatos üdülő paradicsom, ahol a nagymama nemcsak főző tanfolyamokat tartott de jósolt is.
A főzést pedig nemcsak magas fokon művelte, de úgy tartotta, hogy a jól sikerült ételbe a hozzávalók mellé, még hozzá kell tenni egy kívánságot, vagy éppen egy szomorú emléket.

Az idilli nyaralás nem sokáig tart, az idős nagymama, jobb létre szenderül. És itt kezdődnek az izgalmak, hiszen Holly, bár rajong a nagyi főzőiskolájáért, a finom tésztáiért, még sokat kellene tanulnia, hogy életben tartsa Camilla Cucinottáját . A kezdeti nehézségek mellett, Holly arra is próbál választ találni, hogy miért menekült el innen az anyukája, és miért nem szeret soha a szigetre jönni. A válasz talán a nagymama naplója adhatja meg, amelyet Holly megtalál és kinyílik számára egy másik világ.

A főzés, a tanfolyam szervezése, vagyis maga az, hogy Holly életben tartsa a nagyanyai hagyatékot, már egy izgalmas téma a könyvben, arról nem beszélve, hogy a főzés folyamata sem unalmas, szóval aki egy kicsit tanulni is szeretne az gazdagodhat pár új recepttel. A múlt megismerése, az új barátságok pedig csak fokozzák a könyv jó hangulatát, és garancia arra, hogy nem unjuk meg a történetet.

A sok kis plusz a könyvben, a jóslás, a fura hozzávalók az ételekhez, egy öreg macska, na meg a borjú bél különös mivolta egyedivé és nagyon élvezhetővé teszi a történetet.

A szerző tíz kötettel büszkélkedhet, remélem a Tericum kiadó jelentet meg még tőle könyvet.

A borító remekül sikerült, olyan Kék-Rák szigetes hangulata van.

Értékelés:
5 gyönyörű cseresznye az 5-ből!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése