2013. szeptember 9., hétfő

Gilles Legardinier : Állítsd le magad, Julie !



Nagyon ritka az olyan szórakoztató női irodalom, amit férfi írt, aki nem éppen huszonéves, aki ennyire át tudja élni, érezni a nők lelki világát, gondolkodását, és akibe ennyi humor szorult.

A szerzőnek mindez sikerült ebben a könyvében! A főszereplő mellett még számos eredeti karakter tűnik fel a lapokon, és olvasás közben azt kívánjuk bárcsak személyes ismerőseink lehetnének.

Julie huszonnyolc éves. Mondhatnánk több tucatra való Julie szaladgál a világban, de minket most csak ez az egy szeleburdi, hóbortos nőszemély érdekel, aki sok hajmeresztő hülyeségre képes, ha valami vagy valaki felkelti a figyelmét. Ami példának okáért egy új lakó!
Amint Julie meglátja az új lakó nevét a postaládán- Ricardo Patatraz- máris tudja, hogy még az ég is egymásnak teremtette őket! Kár, hogy ez Ricardo nem tudja:-)
Elkezdődik a becserkészés, mindenféle terv és hadművelet keretében. Természetesen semmi sem úgy sül el ahogy azt a mi bájos főszereplőnk elképzeli, és ezekből a szituációkból csakis az olvasó kerül ki győztesen, aki hülyére röhögi magát olvasás közben.

A könyv szórakoztató mivolta ellenére, nagyon is tartalmas, nemcsak egy légből kapott limonádé. Julie élete párhuzamosan fut a Ricardo hadművelettel, így a színtér sokszor váltakozik, a lépcsőház, pékség, bank, vagy akár kórház között.

Csupán a történet vége volt az ami picit belerondított a képbe, de ez teljesen megbocsájtható :-)

Amikor először megpillantottam a borítót, biztos voltam benne, hogy olyasvalaki tervezte akinek gőze sem volt arról miről is szól a könyv, nos hát a tervezőt innen követem meg, ugyanis nagyon is tudta, hogy mi az a két kis rejtett szimbólum, amivel igazán kit tudja emelni a könyv pozitív kicsengésű különcségét.


Értékelés:
4,9 perui cseresznye az 5-ből!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése