2014. február 4., kedd

Kell nekem!


A sok újdonság és jó értékelést kapott könyvek mellett is sokat böngészem a könyves oldalakat, boltokat és persze mindig találok valamit:P

Ezeket néztem ki magamnak, és persze addig nem nyugszom amíg nem lesznek a birtokomban.

Cynthia Harrod-Eagles: Anna
Szeretni.
Egy férfit, aki nem lehet a tiéd.
Egy országot, amely nem lehet a hazád.
Miközben Párizs – ha lassan is, de – kezd magához térni az 1803-as év viharos politikai megrázkódtatásaiból, Anne Peters, a fiatal, szegény, otthontalan nevelőnő, egy angol tengernagy árván maradt lánya tétován keresi a talpon maradás lehetőségét az új életre kelt, de még ezernyi bizonytalansággal teli városban.
És mivel Franciaország újabb háborúkra készül, elfogadja a váratlanul útjába kerülő menekülési lehetőséget, és vállalja, hogy új életet kezd az ellenállhatatlan Nyikolaj Kirov gróf szolgálatában. Ezzel új otthonra és családra lel a csillogó orosz fővárosban, és új nevet is kap: Anna Petrovna lesz belőle.
Az új munkaadója zsúfolt, eseményekkel teli életébe felkészületlenül belecsöppenő Anne-nek minden tudására, fokozatosan kifejlődő, bölcs asszonyi belátására szüksége van ahhoz, hogy helyt tudjon állni. Az útja Szentpéterváron és a vad, kaukázusi hegyeken át az Oroszország elleni francia támadásig, Borogyinóig és a felperzselt Moszkváig vezet. És miközben Napóleon a végső összecsapásra gyűjti erőit, Anne szívének is meg kell vívnia a maga csatáját.


Így nem látszik milyen terjedelmes a könyv, a borító is sokkal mutatósabb élőben jó kis kemény fedelet kapott. 

Kiadó: I.P.C Mirror

Jonathan Tropper: Mielőtt végleg elmegyek

Ezt mondjuk már beszereztem, annyira kíváncsi vagyok a férfi agy és lélek rejtelmeire:

 Drew Silverről messziről látszik, hogy elrontotta az életét. Valaha dobos volt egy pillanatnyi sikert besöprő rock bandában, de már ez is a múlté. Egy bérházban lakik, ahol mintha kizárólag hozzá hasonló, elvált férfiak tengetnék magányos életüket. Abból csinál pénzt, hogy esküvői fogadásokon játszó zenekarokban lép fel. Ex neje éppen most készül férjhez menni egy férfihoz, akit Silver még csak utálni sem képes. Középiskolás lánya pedig őt tiszteli meg a bizalmával, és bevallja neki, hogy terhes… Jonathan Tropper a New York Times fiatal bestsellerírója, számos sikeres regény szerzője. Ebből a regényéből hamarosan film készül.
Geopen kiadó


Steena Holmes: Emma nyomában

A napokban jelenik meg az Agave kiadó- Magnólia könyveként. Mivel már olvastam más Magnólia köteteket és azok jók voltak, ennek is bizalmat szavaztam.

Megan a harmadik születésnapján látta utoljára a legkisebb lányát, Emmát.
Azóta két év telt el, de ő még most is valamennyi szőke kislány arcában a saját lányát véli megpillantani – az élelmiszerboltban, autók ablakában, az orvosnál. Mindenáron meg akarja találni, csakhogy eltökéltsége lassan rögeszmévé válik.
Ugyanabban a kisvárosban él a nyugdíjas Jack, aki bolondul kis unokájáért, Emmie-ért. Ám örömét megzavarja felesége, Dottie viselkedése, titkolózása Emmie-vel és a gyermek édesanyjával, Maryvel kapcsolatosan. Dottie-n az időskori elbutulás egyre jobban elhatalmasodik, és Jack képtelen nem gondolni arra, hogy felesége valami sötét titkot rejteget előle.
Jack és Megan története a kisvárosban évente megrendezett vásár alkalmával fonódik össze, ahol Megan véletlenül lefényképezi a kislányt és a nagyszüleit – és lehet, hogy tette katasztrófához vezet, mindkét család számára.


  Angéle Lieby: Könnycsepp

Ez pedig az igazi zsákbamacska...nem igazán tudom eldönteni, hogy mennyire kell nekem...

Július 14-e előestéjén Angèle Lieby nem szűnő migrénes fejfájással egy strasbourgi kórház sürgősségi osztályára kerül. Állapota nem javul, ezért mesterséges kómában tartják.
Eltelik néhány nap, de az orvosoknak nem sikerül felébreszteniük: minden igyekezetük ellenére Angèle semmilyen életjelet nem mutat. „Le kell kalpcsolni a gépekről.” – közlik a férjével.
A házassági évfordulójuk napján azonban a lányuk felfedez egy könnycseppet anyja szeme sarkában. Angèle nemcsak él, de teljesen tudatánál van. Az első perctől fogva.
Ezt a misztikus tapasztalatot meséli el ebben a könyvben, a saját testébe bezárt asszony tapasztalatát, aki mindent hallott, mindent érzett, de nem volt képes reagálni semmire.
Megrendítő próbatétel életről, szerelemről, bátorságról.

Kiskapu kiadó

4 megjegyzés:

  1. Én is néztem ezekből néhányat: elsőt, és utolsó kettőt. Majd figyelek itt, te mindig olvasod ezeket, vagy legalábbis előbb olvasod, mint én - évekkel. :D

    VálaszTörlés
  2. Szia! Nagyon szeretem a blogodat, rendszeresen olvasom :) hasonló az ízlésünk könyvek terén.
    Én már olvastam az Anna-t és nagyon tetszett, viszont a további folytatás kiadása magyarul az olvasottság függvénye :( remélem megjelenik a további két része is majd! Nincs facebookod?

    Üdv.: Timi

    VálaszTörlés
  3. Andi: :D:D Majd referálok, ha valamelyiket sikerült beszereznem és el is olvasnom :-)
    Örülök, hogy van köztük közös érdeklődés is :-) Az Annával csak az a bajom, hogy sorozat.

    VálaszTörlés
  4. Szia Timi! :-)

    Nagyon kedves tőled , hogy írtál, az pedig külön öröm, hogy szereted a blogom:-)
    Anna-Ó remélem a beszerzéssel egyben hozzájárulok ahhoz, hogy olvasott legyen és kiadják a többi részét is, többek között ezért sem merek nagyon beruházni sorozatra, mert elég sűrűn előfordul, hogy félbe marad a kiadás:-(

    FB-Nincs :-) Nagyon nem szeretem ezeket a közösségi oldalakat..
    Itt megtalálsz:-) Ha nem nyilvánosnak szánod a mondandód itt fentebb megtalálod az e-mail címemet :-)

    Üdv:Csenga

    VálaszTörlés