2014. május 23., péntek

Joy Fielding: Furcsa szeretet


 A Magyar könyvklub kiadós könyvet mindössze ezer forintért vásároltam meg.
Meglepően jó állapotban  van ez az antikvár példány. Az jutott eszembe, hogy manapság ritkán adnak ki olyan könyvet ami több mint tíz év után, és ki tudja hány tulajdonos után még ilyen jó állapotban van... azt hinné az ember, hogy a nyomdák is fejlődnek. De elnézve a manapság kiadott könyveket nem ez érződik a könyveken. A  könyv gerince egyetlen elolvasás után már elferdül, a borító gondos kezek lapozása mellett is gyűrődik.
Bezzeg ez a könyv, kis kő sziklaként állta az olvasó kezek rohamát, a picit sárgálló lapokon kívül kutya baja! Hihetetlen. És ez elmondható az összes régebbi Magyar Könyvklub kiadós könyvről.

1988. Négy kisgyerekes anyuka összefut a játszótéren.
Míg a kislányok homokoznak az anyukák rögtön egy hullámhosszra kerülnek.
Barbara, Susan, Vicki és Chris évtizedekig kísérik egymást az élet viharain.

Barbara az örök vívódó, aki  férje és kislánya mellett ideje nagy részét aggódással tölti. Az egykori szépségkirálynő minden nappal csúnyábbnak, öregebbnek látja magát...

Vicki a talpraesett ügyvédnő, aki jó pár évvel idősebb férje oldalán is megtalálta a boldogságot, főként úgy, hogy néha kollégái közül választ szeretőt..

Susan aki úgy érzi két lányát két külön anya szülte, az egyik lány maga a megtestesült kedvesség és báj, míg a másik az örök lázadó. Férjével kivételesen boldogok, bár a látszólagos boldogság inkább unalom...

Chris - két gyereke mellé férje egy harmadik babára vágyik, a nő viszont úgy érzi, hogy ereje végén jár. Ráadásul férjét kirúgják a munkahelyéről, sérelmeit pedig feleségén veri le...


Nyugisan, már-már unalmasan kezdődik a négy barátnő története. Az élet számos kérdései felvetődnek a könyvben. Karrier, család, gyerek vállalás, házasság.

A könyvben felváltva lépünk be egy-egy nő életébe. Így még inkább testközelinek érezzük a problémáikat. 
Mindegyikük szimpatikus volt nekem, mind a négy nőben volt valami olyan tulajdonság amiért kedvelhetőek, legyen szó akár a kíméletlen és törtető Vickiről vagy Barbaráról, aki félelmetesen rögeszméssé vált.
Chris élete volt a leginkább felkavaró, és végig azt hittem az Ő vesszőfutása fog kiteljesedni a könyv végére. Nagyot tévedtem.
Utána nézve Fielding többi könyvének jöttem rá, hogy a szerző csavaros igazi női krimiket és thrillereket ír, ami mellőzi a sablonosságot.

Ezúttal is kapunk egy jó adag izgalmat félelmet és dühöt.
Bár ez a műfaj nem kifejezetten a kedvencem mégis azt mondom, hogy érdemes volt elolvasni.
Attól a ponttól kezdve, addig, hogy hová jutott a négy nő több mint két évtized alatt, az emberben felmerül a gyanú, hogy nincsenek véletlenek.

Értékelés:
5 Anyai cseresznye az 5-ből!!!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése