Szerintem sok háziasszony kedvenc szava, az egytál étel!
Időt, munkát spórolnak meg a konyhában dolgozóknak azok az ételek amik alapanyagait csak egy tálban/edényben/lábasban összekeverünk és a többit a tűzhelyre bízzuk.
Bevallom rizottó témában eddig elég tudatlan voltam, ez a praktikus és szemrevaló kis receptfüzet viszont felnyitotta a szemem.
Számtalan variációt találunk.
A rizottó alapja a hagyma , a rizs és a leves. Az alapot aztán kedvünkre gazdagíthatjuk.
A receptes füzet elején nemcsak a rizsfajtákkal ismerkedhetünk meg, de a hagymás alap megfelelő elkészítéséhez is kapunk tippeket. Akárcsak a tálaláshoz.
Sőt ha esetleg az elkészített rizottó kifogna a családon a maradék felhasználásához is kapunk ötleteket.
A legegyszerűbb rizottó recept hozzávalói:
hagyma, rizs, leves, parmezán sajt, só, vaj.
Hihetetlen igaz?
Ha valaki már elég gyakorlottnak érzi magát, jöhetnek a variációk. Hússal, zöldséggel, tenger gyümölcseivel.
Kedvcsinálónak néhány ötlet: Rizottó csalánnal, citrommal, kolbásszal, békacombbal!!!
Rizottó cseresznyével!!, dióval, almával.
És ha desszertre vágyunk, és még nem unjuk a rizst, akkor készíthetünk rizspudingot, vagy Diós rizstortát.
Értékelés:
5 Rizsottó az 5-ből!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése