2014. július 26., szombat

Rizottó

Szerintem sok háziasszony kedvenc szava, az egytál étel!

Időt, munkát spórolnak meg a konyhában dolgozóknak azok az ételek amik alapanyagait csak egy tálban/edényben/lábasban összekeverünk és a többit a tűzhelyre bízzuk.
Bevallom rizottó témában eddig elég tudatlan voltam, ez a praktikus és szemrevaló kis receptfüzet viszont felnyitotta a szemem.
Számtalan variációt találunk.

A rizottó alapja a hagyma , a rizs és a leves. Az alapot aztán kedvünkre gazdagíthatjuk.
A receptes füzet elején nemcsak a rizsfajtákkal ismerkedhetünk meg, de a hagymás alap megfelelő elkészítéséhez is kapunk tippeket. Akárcsak a tálaláshoz. 
Sőt ha esetleg az elkészített rizottó kifogna a családon a maradék felhasználásához is kapunk ötleteket.

A legegyszerűbb rizottó recept hozzávalói: 
hagyma, rizs, leves, parmezán sajt, só, vaj. 
Hihetetlen igaz? 

Ha valaki már elég gyakorlottnak érzi magát, jöhetnek a variációk. Hússal, zöldséggel, tenger gyümölcseivel.

Kedvcsinálónak néhány ötlet: Rizottó csalánnal, citrommal, kolbásszal, békacombbal!!! 

Rizottó cseresznyével!!, dióval, almával.

És ha desszertre vágyunk, és még nem unjuk a rizst, akkor készíthetünk rizspudingot, vagy Diós rizstortát.


Értékelés:
5 Rizsottó az 5-ből!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése