2014. július 8., kedd

Tarryn Fisher : Kihasznált alkalom - Szeress, ha hazudok is 1.

 
Hiába, nem tudom megunni a szerelmi történeteket, így folyamatosan olvasom őket. Aztán vagy tetszik, vagy nem.
Ez a történet nagyon jól indult. 
Olívia három éve nem találkozott  szerelmével. Egy véletlen találkozás pedig egy vissza nem térő alkalmat ad a lány kezébe, Caleb a régi szerelme egy baleset következtében amnéziás lesz, így a lányra sem emlékszik.

Úgy tűnik a felejtés ezúttal áldásnak bizonyul,hiszen Olívia és Caleb kapcsolatának lezárása igencsak viharosra sikerült.
Váltakozva olvashatjuk  a jelent és a múltat.
Olívia új esélyt, tiszta lapot lát a véletlen találkozásban.
Az sem zavarja, hogy Calebnek van barátnője.


Nagyon jól indult a történet, Olívia nagyon karakán és jó humorú lány, imádom ha egy karakternek ilyen remek stílusa van, él a lapokon, lehet vele szimpatizálni.
Sajnos a történet, úgy a közepétől klisék halmaza lett, elvesztette az egyediségét.

Minden könyvben a suli legmenőbb sráca a főszereplő, és mindig olyan suliban találjuk magunkat ahová topmodellek járnak. A legmenőbb srác persze a sok kaland mellett felfigyel a szürke kisegérre, akinek elég egy miniruha, egy hajvasaló meg smink, hogy pillanatok alatt bombázó legyen. Bah!!!

A történet lényege, hogy Olívia és Caleb bár baromira imádják egymást, Ők egymás számára a Nap meg a Hold, mégis meg csaláják egymást, kicsit itt-ott meg is alázzák a másikat ahol tudják.
Mazochista szerelem, beteges jellemek, akik szépeket mondanak, és csúnyákat cselekednek.

Ami viszont számomra újdonságként hatott, hogy a kis iskolásokat felnőttként is nyomon követhetjük. Az, hogy a jellemfejlődésük nulla, már egy másik kérdés.

Kapcsolatuk gubanca logikátlan volt számomra, egyik percben Olívia még foggal-körömmel harcol Calebért, a következő percben pedig nagylelkűen elengedi, had legyen boldog élete szereleme...aztán ismét egy pálfordulás és a lány biztos benne, hogy a fiú nélküle sosem lesz boldog. 
Nem értettem, hogy ha valakit ennyire szeretek,  az illető az első szerelmem, akkor hogy a fityfenébe tudok állandóan lógni valaki mással/máson?? 
Nincs olyan időszak mikor egyikük vagy másikuk ne élne kapcsolatban, állandó foglalt a szívük, Isten ments, hogy akár egy napra szinglik legyenek. Ki tehet róla ha ennyire kelendőek?? :S 

Maradjunk annyiban, hogy számomra teljesen mást jelent a szerelem fogalma, a hűségről és egyebekről nem beszélve.


Értékelés:
3,5 éretlen cseresznye az 5-ből!!!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése