2020. március 24., kedd

Sarah Dessen: Kulcsra zárt szív

Bevezetőként megemlítem, hogy még mindig utálom, hogy az angol cím ordít a borítóról, holott a könyv magyarul van.
Egyébként maga a borító nagyon csajos és vidám.

Csak azért szántam (meg) rá magam erre a YA történetre, mert a szerzőről jó élményeim vannak. Nosztalgiáztam egy kicsit.

Egy egyáltalán nem tökéletes anya két lánya. Röviden ennyi a sztori. Ruby anyja eltűnése után egy ideig hihetően eljátssza, hogy nincs egyedül. Aztán persze lebukik, és régen látott nővérénél helyezi el a gyámhivatal. Ruby élete gyökerestől megváltozik. A szűkös élete után, ezer újdonság és lehetőség várja. Hatalmas ház, új iskola.És persze egy teljesen más testvér, mint akire emlékszik.

"Sokkal könnyebb  elérni, hogy elvesszünk, mint, hogy ránk találjanak." 

Ruby egyrészt ragaszkodna a régi életéhez, hiszen ezt szokta meg. Na meg persze mi lesz ha anyja vissza jön, ő pedig meg nincs ott? Feladta a kicsi, és koszos albérletet. na és a munkát, amit tulajdonképpen Ruby végzett az anyja helyett.

Ruby régi életének levedlése, az új életbe való beszokás. Na meg a harag, hogy nővére elhagyta. Így elmesélve nem is olyan eget rengető sztori, mégis olvastatta magát.

Persze nem hiányozhatnak a klisék sem, mint a helyes fiú a szomszédban.Vagy a  közhelyek, mint például az – Aki messzire megy soká marad- kevesebb is elég lett volna. De ezeket könnyen megbocsátottam mert a történet egészében véve nagyon is jól meg lett írva.

Értékelés:
4 zsír új cseresznye az 5-ből!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése