2012. augusztus 10., péntek

Kisvar Deszáj:Tanú az éjszaka

                      "Elmenekülnék, ha tudnék,csak kérdés,hogy hova mehetnék?"

Nem olvastam volna el ezt a könyvet ha nem ajánlják fel cserére...és igen csak bántam volna a dolgot! Mert bár a téma borzasztó,sokkoló és hihetetlen attól még igaz.
India napjaikban.
Egy tizenéves lányt találnak egy gazdag Indiai család házában,a lányt kikötözték,megerőszakolták...tizenhárom holttest fekszik szerte a pazar házban,mind a lány rokonai.A gyanúsított Durgá akit nem kevesebbel vádolnak,mint,hogy lemészárolta a saját szüleit,rokonait....

Szimrán a szociális munkás sok meggyötört lánnyal találkozott már ,de Durgá sok tekintetben kivétel-családja mélyen vallásos,szeretik a gyerekeiket,jólétben éltek,ellenségük nincs csak barátaik.Akkor mégis mi ki követtel el a szörnyű gyilkosságokat? Egy gyenge tinédzser képes lenne erre?

A nyomozás már-már krimibe illő, a családról egyre több sötét titok lát napvilágot.
Nekem hiányzott,hogy Durgaval kicsit jobban törődjön,több időt töltsön Szimrán.

Teljes képet kapunk Indiáról, a szokásokról és a szörnyű tettekről,ami alól kevés család kivétel.Az ottani szemlélet szerint  lánygyermek értéktelen.Nem csak egyszerű gyilkosságokról van szó/amit a szülők bármelyik korban képesek megtenni/ hanem szisztematikus kínzásról van szó,akár csecsemő,akár nagyobb lánygyermekről legyen szó.És,hogy hova tűnnek a gyerekek? Elég ha a család kinéz a házuk ablakán....

Korrupció,politika,zsarolás, társadalom kritika,emberség,hit,szeretet-mind-mind belesűrítve ebbe a nagyszerű könyvbe.


Az első könyves szerző elég nagy fába vágta a fejszéjét,véleményem szerint remek könyvet adott ki a kezei közül. A hírek szerint Szimrán egy sorozat főszereplője lesz,remélem hamarosan olvashatunk a következő ügyéről.

Értékelés:
4,9 cseresznye az 5-ből!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése