2013. május 24., péntek

Könyvhét előtt, Könyvhét után


Vannak kiadók akik nem pontosan a Könyvhétre rukkolnak elő az újdonságokkal, van aki pár nappal előtte már megjelenteti az új könyveit, és van olyan is aki jócskán lemarad arról, hogy pont a Könyvhéten kínálgassa  a friss megjelenéseit.

A General Press kiadó, biztos a sikerben, így nem kapkod, a kötetek június közepétől folyamatosan jelennek majd meg. Az első megjelenés június 12.

                                                     Edith Wharton írónő élete a   felszínen sikerekben gazdag, mozgalmas és kiegyensúlyozott. Ám ez a középkorú, immár híres és megbecsült asszony csak az írásban leli igazi örömét, miközben szerelmi életének sivársága már-már felemészti. 
A huszadik század elejének Párizsában, az irodalmi szalonok pezsgő világában végül mégis megleli a szenvedélyt egy fiatal szívtipró, Morton Fullerton újságíró személyében. A kor társadalmi normáit semmibe véve utat enged érzelmeinek, de a férfi iránti olthatatlan és végső soron viszonzatlan szerelme mindent veszélybe sodor, amit addig fontosnak vélt az életében. A szívét követve elveszítheti oly sok munkával kivívott megbecsültségét, boldogtalan, mégis biztos házasságát – és legfőképp az életét végigkísérő Anna szeretetét és barátságát. Az asszony Edith gyermekkori nevelőnője, majd titkárnője, mindvégig szerető barátja és segítője volt, elvesztése pedig elviselhetetlen lenne az írónő számára. Miközben Edith házassága az összeomlás szélén áll, a két nő kénytelen szembenézni barátságuk törékenységével. 
A vágy kora e két rendkívüli asszony szemszögéből enged betekintést a kor Párizsának fényűző szalonjaiba, a Wharton-rezidencia hétköznapjaiba, Henry James író vagy éppen Anna de Noailles költőnő mindennapjaiba. Edith Wharton eredeti levelezését felhasználva megelevenedik előttünk az írónő vágyakkal és kételyekkel teli élete, amelynek drámaisága saját hőseinek sorsával vetekszik.





Édesanyja halála után Emilie de la Martiniéres hatalmas vagyont örököl, többek között az omladozó dél-franciaországi kastélyt és az azt körülvevő szőlőt. A lányra amúgy is hatalmas súlyként nehezedik az öröksége, és most megroppan a hagyatékkal kapcsolatos feladatok terhe alatt. A fiatal angol műkereskedő, Sebastian Carruthers siet a segítségére, akinek a felbukkanása éppoly titokzatos, mint a kastély renoválásakor előkerülő versek, amelyeket apja nagynénje írt sok-sok évvel ezelőtt. Emilie elhatározza, hogy a titkok nyomába szegődik és felderíti a múltat.
Az események a nácik megszállta Franciaország világába vezetik, amikor is brit ügynökök minden veszedelemmel – a lelepleződéssel, a Gestapo kínzásaival – dacolva a francia ellenállás mellé állnak, hogy akár életüket is kockára tegyék Európa felszabadításáért. A bátor hősnők egyike éppen Dél-Franciaországba kerül bevetésre, így az angol kémnő és Emilie családjának története kibogozhatatlanul összefonódik, és végzetes eseményekhez vezet…
Lucinda Riley regényei hangos sikert aratnak szerte a világban, e kötete történelmi eseményekben és szerelmi fordulatokban bővelkedő regény, letehetetlen olvasmány a romantika és az izgalmak elegyének kedvelői számára.


A 18. század eleji Londonban Nora, egy jómódú kereskedő lánya arról álmodozik, hogy szerelmével egy karib-tengeri szigeten éli le az életét. Miután kedvese tragikus körülmények között meghal, a lány tovább őrzi emlékét. Hogy beteljesítse közös álmukat a földi paradicsomról, feleségül megy az idősödő Elias Fortnamhoz, egy jamaicai cukornád-ültetvényeshez. A házasság azonban nem úgy sikerül, ahogy tervezi: vágyai szigete helyett a földi pokolban találja magát. A békés felszín alatt sötét titkokra lel, ráadásul döbbenten tapasztalja, milyen embertelenül bánnak a brit gyarmaton a rabszolgákkal. Elhatározza, mindent megtesz, hogy legalább a saját cukornádültetvényükön segítse az életüket. Ebben egyedül mostohafia, az európai tanulmányairól visszatérő Doug segít neki. Egy idő után Norának be kell látnia, hogy a rabszolgák iránti együttérzésnél több köti össze a férfival. De ahhoz, hogy megtalálja a boldogságot, előbb ki kell lépnie az álmok világából, és el kell engednie szerelme emlékét… 
Sarah Lark regénye az igaz szenvedély és hűség történetét mondja el, egyúttal történelmileg hiteles korrajzot fest a karib-tengeri gyarmatok életéről.


A Sanoma kiadó Isabel Wolff újabb könyvét adja ki, még a Könyvhét előtt, a vintage ruhák után (Mesés ruhák kalandjai ), picit festünk.





Ella Graham portréfestő karrierje felívelőben van. Különös tehetséggel örökíti meg modelljei igazi énjét csodálatos, élethű képein, a magánéletében azonban semmi sem olyan egyértelmű, mint szeretné. 
A legjobb kép róla, amely Ella modelljeinek történetét vegyíti a művésznő saját élményeivel – apjával folytatott küzdelmével és azzal a felismeréssel, hogy nem a megfelelő férfiba szeretett bele –, egyszerre felemelő és keserédes. Isabel Wolff, a humor, a pátosz, a rejtély és a romantika sajátos keverékével olvasmányos mesét sző a művészi ihletről, a második esélyről és a megérzések fontosságáról.

6 megjegyzés:

  1. A GP kicsit hütyü szerintem, amiért Könyvhét után adja ki a könyvet, de legalább ad ki.:) A vágy korának örülök.
    Charles Martintól mit ajánlanál elsőnek?

    VálaszTörlés
  2. Igen, szerintem is érdekes stratégia :-) Mondjuk a romantikus sorozatából több kötete is jelenik meg, de azok mondjuk pont nem hoznak lázba:P:D

    C.M. -nekem a Hegyek között volt az első könyv, ezzel meg is fogott, viszont "figyelmeztetlek", hogy sokan , köztük én is kicsit haragszom a szerzőre, mert a férfi főszereplői túl lágyak, túl nőiesek, sokszor túl tökéletesek.

    A Hegyek között nagyon izgalmas volt, az Új élet reménye és a Maggie sem volt rossz.Viszont az feltűnt, hogy minden regényének főhőse férfi, kisfiú st. Olyan mint Allende, ő meg csak vagány nőket tud felsorakoztatni:-))

    VálaszTörlés
  3. Csenga! Megint bűnbe fogsz vinni. A fény az ablak mögött repült is a kívánságlistámra! Nem bírom én már ezt idegekkel, no meg pénztárcával sem :)

    VálaszTörlés
  4. Oké, Hegyek között megjegyezve, köszi.:)

    VálaszTörlés
  5. Nikkincs: Csak 1db?? :D Én mindhárom G.P könyvet nagyon-nagyon szeretném:-))) Azért is választottam ki ezt a hármat a kínálatukból.

    Amadea: Nm:-) Remélem nem lesz majd csalódás, és tetszeni fog:-)

    VálaszTörlés