2013. augusztus 30., péntek

Marie Lu: Prodigy Született tehetség



Jaj de nehéz erről a könyvről írnom, már csak azért is mert az első részét már nem most olvastam- de érdekes módon olvasás közben a vissza utalások alkalmával minden a helyére került, emlékeztem a cselekményre- és azért is nehézkes a dolog, mert most akkor le kellene írnom, hogy mi történik a szereplőkkel... ami pedig ugye nem lenne valami jó...

Kezdem azzal inkább, hogy ha esetleg vissza olvastok, vagyis megnézitek az első részről szóló bejegyzésem, akkor olvashatjátok, hogy bizony nagyon rezgett a léc a könyvnél... ez a rész sokkal izgalmasabb, pörgősebb és összetettebb volt, mégis volt hiány érzetem, illetve ezerszer is beugrott az Éhezők viadala, ami kissé igazságtalannak tűnhet. Hiszen ha ezt a könyvet olvasom előbb, akkor úgy éreztem volna, hogy nahát ez az sorozat tisztára olyan mint a Legenda és a Prodigy !  Persze vannak eltérések, még az Éhezők Viadalában egy lány, két fiú volt a felállás, itt két lány, egy fiú, vagy ha a történet közepén kapcsolódó Első-t vesszük, akkor két fiú, két lány...de mindegy is.

A lényeg, hogy vannak a Köztársaságiak, és a Patrióták, megjelenik egy diktatórikus rendszer körvonala, amiben June és Day vergődik.

June ugye az első részben még ellenség volt, aztán a történet úgy alakult, hogy már együtt szöknek Vegasba, mert kiderül, hogy a lány tökéletesnek látszó világába homok került...
Day elveszti a családját, már csak az öccse életének megmentés érdekében küzd a rendszerrel, és csatlakozik a Patriótákhoz, akik June -t és Day-t egy gyilkossághoz szeretnék felhasználni...

A történet sokkal hihetőbb volt mint az első rész..vagyis számomra kevesebb baki volt benne, igaz még mindig nem hiszem el, hogy egy tizenöt!!!!!! éves lány ilyen érzelmi és értelmi szinten van!!! A szerelmi jelenetek, vívódások egy komoly huszonéves pár, párkapcsolatának szintjén van.
A testi erőről, felkészültségről nem beszélve, egyáltalán nem hittem el, hogy felnőtt, komolyan kiképzett , fegyveres katonák rettegnek egy tizenéves bilincsbe vert lánytól... ajj már.

Akik szeretik ezeket az utópisztikus, jövőben játszódó történeteket, a harcot , ármányt, árulást, cselszövést, és romantikát annak ajánlom a könyvet.

Az első rész:

http://betuveto.blogspot.hu/2013/02/marie-lu-legenda.html

Értékelés:

3,9 csersznye az 5-ből!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése