2013. december 22., vasárnap

Kate Morton: Távoli órák

 
"Szálltak fent a repülők, vége lett a háborúnak, az ég tovagöngyölődött, egyik új év követte a másikat. A Blythe nővérek megöregedtek, a faluban kíváncsiság tárgyaivá váltak, szinte mitikus alakokká. Míg egy nap egy fiatal nő nem jött látogatóba. Kötelék fűzte egy másikhoz, aki már előtte járt, és a kastély kövei ismerősen susogtak."

Röviden, erről szól ez a remek könyv, ami szerintem túltesz Morton két korábbi  könyvén. Olyan sok pici érdekesség, titok, különleges dolog fűzi össze a szereplőket, ami kitart egészen az utolsó oldalig!! 
A gyönyörű megfogalmazás már csak hab a tortán. Annyi remek rész, mondat van a könyvben, hogy ezt az értékelést, ajánlót simán meg tudnám tölteni a gyönyörű mondatokkal. 
Látszólag egy ezerszer megírt történet a könyv, egy régi kastély, egy család ahol számos tragédia történik, a környék átokról suttog. Három lány testvér akik egész életüket a kastélyban töltik. Szerelem, háború, csalás, gyilkosság fűszerezi az oldalakat. Észrevétlenül a  Milderhurst - kastély rabjai leszünk. 

"Milderhurst valójában elkülönül a valóságos világtól, kívül áll tér és idő szokásos keretein. Hogy varázslat alatt élő mesebeli vár, ahol lassulhat is, gyorsulhat is az idő, egy nem e világról való lény szeszélye szerint."

Feleslegesnek tartok többet írni a könyvről, tipikusan az a könyv, amiről nem lehet elég jó ajánlót írni. Az biztos, hogy nyugodt körülmények kellenek ha egyszer olvasni kezdjük. Teljesen bele lehet merülni.
Morton zseniális!! Olyan elevenek, élők a karakterei, olyan különleges a történet hogy nehéz elhinni, hogy amit olvasunk az csak a szerző képzeletének szüleménye.

Értéklés:
5 titokzatos cseresznye az 5-ből!!!

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése