2015. augusztus 13., csütörtök

Olvasnám

Még mindig élénken él bennem a Nincs mit irigyelnünk a világtól . 
 Ezért is kaptam fel a fejem a szeptember elején megjelenő, a Libri kiadó által gondozott könyvre. Ez is egy döbbenetes történet lesz, az már biztos.

Hyeonseo Lee: A lány hét névvel- Szökésem Észak-Koreából

 Hyeonseo Lee Észak-Koreában, a világ egyik legkegyetlenebb diktatúrájában töltötte gyermekkorát. Egyike annak a több millió embernek, akit túszul ejtett a titkolózó, brutális kommunista rezsim. Amikor az 1990-es években lesújtott Észak-Koreára az éhínség, ráébredt, hogy egész életében agymosáson ment keresztül.
Tizenhét évesen elhagyta a hazáját. Hazatérésre menekültként nem is gondolhatott, mert családjával együtt börtön és kínzás várt volna rá. Mivel életben akart maradni, Kínában telepedett le. Tizenkét év elteltével visszatért az észak-koreai határhoz, hogy egy merész küldetés során átsegítse családját Dél-Koreába.
Ez a vakmerő és különleges történet bepillantást enged a világ legzártabb diktatúrájának mindennapjaiba, első kézből ad számot a történelem egyik legbrutálisabb éhínségéről, miközben megismerhetünk egy kivételes nőt, aki nem félt küzdelmesen kivívott szabadságát kockára tenni a családjáért.
A szerző - akinek Ted előadását eddig több mint 4 millióan látták - szeptember 15-18. között Magyarországra látogat, így az olvasók személyesen is találkozhatnak vele.

6 megjegyzés:

  1. Óó, ez kelleni fog nekem, attól tartok! :) A Nincs mit irigyelnünk... óta tiszta megszállott vagyok É-Koreával kapcsolatban, izgalmasan hangzik ez a könyv is!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mostanában gondolkodtam a Nélküled mi sem vagyunk könyvön, azt is szeretném beszerezni. Ha jól láttam Te már olvastad, érdemes megvenni?

      Törlés
    2. NEm olvastam még, csak megvettem,nem tudom, mikor bírok majd időt szakítani rá... Majd ha elolvasom, írok róla, de ú, nem tudom, mikor lesz az :D

      Törlés
    3. Na akkor majd beleolvasok ha könyvesboltban járok:-)

      Törlés
    4. Ne hagyjátok ki ezt az életetekből! Nagyon jó könyv!
      És nézzétek meg ezt a videót is(ezen állt ki először a "világ" elé):
      http://www.ted.com/talks/hyeonseo_lee_my_escape_from_north_korea?language=hu
      És ezt is:
      http://news.sky.com/story/1088232/north-korean-defector-reunited-with-saviour
      Ha elolvassátok, érteni fogjátok, kivel találkozott a második videón.
      Jó olvasást kívánok!

      Törlés
    5. Kedves Névtelen!

      Köszi az infókat:-)

      Törlés