2016. január 12., kedd

Katarina Bivald: Garantált Hepiend

Már félve nyúlok egy-egy chik lit regény felé, mert tartok tőle, hogy túl sok benne a kigyúrt felső test és a kiéhezett lányka, és kevés a történés.
Ez a könyv csak azért kerülhetett hozzám mert a fülszövegből az agyam kiragadta a lényeget, vagyis, hogy egy svéd lány elutazik egy amerikai kisvárosba-ami annyira kicsi, hogy csupán három utcából áll- ahol könyvesboltot nyit!
Az előzmények pedig: Sara Svédországban él, egy könyvesboltban dolgozik, és imád olvasni. Minden időt amit más ezerféle tennivalóval és hobbival tölt ki, azt Sara az olvasásra fordítja.

Amy  Brooken Wheel-ben él, szintén nagy könyvmoly, Saraval egy internetes könyvportálon könyvet cserélnek,ami annyira jól sikerül, hogy a két nő levelezni kezd egymással-igazi, levélpapíros, borítékos, postán feladós- levelezéssel.
A levélváltások során Sara meghívást kap Amy-től. És mivel Sara munkahelye megszűnik és az igaz szerelem sem toporog a lány ajtaja előtt, Sara belevág a nagy kalandba.

Sara megérkezésekor a szomszédos városban  Hope-ban boldog tudatlansággal várja Amy-t, aki nem érkezik meg mert időközben elhunyt. Sara nemcsak erről nem tud de Broken Wheel kotnyeles kevés lakosáról sem, akik mind egy emberként fogadják be szegény turista Sarat, akinek Amy otthonába kell laknia és bizony ott tölti a nyaralásra szánt idejét, akár akarja akár nem.
Lesz sofőrje, a volt alkoholista George, férjjelöltet is találnak szegény leánynak, aki nem más mint a facér, de zárkózott Tom. A tyúkanyó szerepét pedig felváltva tölti be Jen és a vallásos és előítéletes Claire.

Sara egy ideig tétlenkedik, ismerkedik a kicsiny városka lakóival, gyászolja Amy-t. De aztán elege lesz az ingyen sörökből, a potya bevásárlásokból és úgy dönt valamit szeretni adni Amy közösségének.
Ami Amy-t illeti azért jelen marad a lapokon mégpedig levelek formájában-ezek nekem nagyon tetszettek.

"Néha én is egy erdei kunyhóba vágyódom a könyveimmel együtt, ahol megszabadulhatnék az összes furcsa kötelességtől, amelyeket mi emberek egymásra és saját magunkra terhelünk."

Kétségtelen, hogy aranyos történet, tele könyvekkel, címekkel, szerzőkkel-amiket akár ki is  listázhatunk, ha ismeretlen kötet kerülne az utunkba-meglepve tapasztaltam, hogy a szóban forgó könyvek és szerzők egyike sem volt számomra ismeretlen.
Azt nem állítom, hogy egyhuzamban olvastam el a könyvet, párszor félre kellett tennem a műfajra jellemző klisék miatt például. De azért remekül szórakoztam, és jó volt ennyit könyvekről, olvasásról olvasni.

Értékelés:
4,5 könyvbe rejtett cseresznye az 5-ből!!!









5 megjegyzés:

  1. Az esküvői fotózásunk egyik kelléke volt, és megkaptuk ajándékba. Nagyon kiváncsi vagyok rá.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó! Gratulálok, sok boldogságot kívánok! :-))
      Aranyos kis regény, remélem tetszeni fog!
      Sok könyv szerepelt a fotókon?

      Törlés
    2. Aha,mert könyvesboltban volt a fotózás. A magunkfajta könyvmániáshoz ez illett a legjobban!

      Törlés
    3. Juj de szuper lehetett!:D És milyen menő :-)

      Törlés
    4. Köszi. Valahogy logikus volt meg egyikünk se vágyott hagyományos műromantikus, giccses fotókra.

      Törlés