2016. október 30., vasárnap

Noah Hawley: Zuhanás előtt

Nem titok, egy szigetről felszálló magánrepülő lezuhan. Egy család két gyerekkel, egy házaspár és a személyzet meghal. Viszont életben marad egy kisfiú, és a festő Scott aki teljesen véletlenül került a gépre. A férfi nyolc órán keresztül küzd az elemekkel az Atlanti-óceán vizén, mígnem nem messze New York-tól végre partot érnek.

Az illusztris, gazdag és befolyásos emberek halálát felkapja a média. Nyomozni kezd az FBI is.
Scott nem érti hogyan lett hirtelen a célkeresztben, és miért tesznek fel neki olyan kérdéseket, aminek látszólag köze sincs a tragédiához.

Alaposan kidolgozott karakterek, amelyek fura módon a múlthoz tartoznak, mégis meg kell, hogy ismerjük őket, hiszen (látszólag) minden és mindenki összefügg egymással.
A gazdag és befolyásos embereknek talán nem véletlenül kellett meghalniuk? Kinek, és milyen kapcsolata volt a másikkal? A két házaspár valóban olyan boldog volt, ahogy azt a külvilág felé mutatták? Scott kulcsfigura lenne, vagy tényleg csak a balszerencse ültette a gépre?

Ahogy halad a történet, úgy bontakozik ki a szereplők élete, karrierje, sorsa. A szerző az utolsó pillanatig vár a csattanóval ami mindent megmagyaráz és lezár.
A végszót tekintve zseniális volt a címválasztás.

Bevallom nekem a csavar az egész történethez képest visszalépés volt, vagy ha úgy tetszik nem szólt akkorát.

Értékelés:
4 zuhanó cseresznye az 5-ből!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése