2016. október 28., péntek

Sejal Badani: Törött szárnyú angyalok

Cselekményleírást tartalmaz!

Nehéz erről a történetről úgy írni, hogy közben ne áruljak el részleteket.
Három lánytestvér és anyjuk története arról, hogyan lehet túlélni a családon belüli erőszakot. Felnőttként maguk mögött tudják-e hagyni az otthon képét? Milyen hatással van rájuk az állandó titkolózás? Lehet normális kapcsolatot ápolni egymással és a brutális apával?

Az Indiából Amerikába vándorlást a szülők három lányuk jövője miatt vállalta. Bár a zárt indiai közösség tárt karokkal fogadja őket, a tökéletes apa képét itt sem lehet lerombolni az őszinteséggel. Így a négy nő magára marad. Marin és Szónijá, valamint anyjuk mindennap szenved a  családfő brutalitásától. Trisá a középső lány apjuk kedvence, Ő kivételezett helyzetben van. Testvérei nem értik, hogy miért csak ők szenvednek, Trisá pedig nem érti testvérei miért nem tudnak apjuk kedvében járni.


Bár mindegyik lány azt hiszi, hogy felnőttként saját maguk irányítják a sorsukat mindez egycsapásra megváltozik mikor anyjuk hazahívja lányait, miután apjuk tisztázatlan körülmények között kómába esik.
Egyedül apja kedvence Trisá  van kétségbeesve, testvérei és anyjuk még így is retteg életük megrontójától. Hihetetlennek tűnik, hogy az örökké föléjük magasodó árny nincs többé.
Felváltva ismerhetjük meg jelenlegi életüket, és felvillanó képeket a gyerekkorukból.
Látszólag mindegyikük uralja a saját életét, de akárcsak a gyerekkoruk, ez is csak megtévesztés a külvilágnak.

Az anyát képtelen voltam megérteni, nemcsak a saját, de a gyerekei életét is tönkretette. Nem értem miért nem védte meg a gyerekeit.
A három lány életében bekövetkezett változások mind az apjuk által megélt borzalmak utóhatása-mondjuk azt sem értem, hogy felnőttként miért nem kértek szakembertől segítséget.
A gyerekkori emlékek pedig inkább tárgyilagosan voltak előadva, ezzel elvéve az események igazi jelentőségét.

Az egész történet végig feszült és izgalmas. A jelenben is rengeteg minden történik a szereplőkkel, így a múltjuk csak egy darabka a nagy kirakósban, ahová újabb és újabb darabok kerülnek, a titkok és féligazságok mellé. A három lánynak minél hamarabb lépnie kell ha nem akarják, hogy életüket végképp tönkretegye gyerekkoruk rémképe.

Értékelés:
4 bántalmazott cseresznye az 5-ből!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése