2017. március 20., hétfő

Sarah Pinborough: Ne higgy a szemének!

"Semmi sincs itt rendjén,és hármunk közül valószínűleg én vagyok a legrosszabb."

A fülszöveg kellően sejtelmes, és ígéretes volt -még Neil Gaiman is ajánlja - így nem volt kérdés, hogy kíváncsi voltam egy szerelmi háromszögnek látszó thrillerre.

Louise egyedülálló anya, hiába van jó munkája, és édes gyereke a magányt állandó borozgatással tompítja. Egy bárban aztán fordul a kocka, belép David és Louise elveszik. Minden józan ész ellenére vonzódik a sikeres, jómódú, -és ahogy másnap a munkahelyén kiderül, - nős férfiba. David ugyanis az új orvos azon a klinikán ahol a Louise részmunkaidős titkárnő.
A háromszög harmadik tagja a feleségek példaképe, a törékeny és vonzó Adele.

Szegény Louise őrült csapdába esik a két ember között. Idővel ugyanis mindketten közel kerülnek hozzá. A fergeteges szerető, és a csupa szív barátnő. Ahogy az minden remek szerelmi háromszög is thriller ismérve, szép lassan előbukkannak a csontvázak innen-onnan. A megzavarodott Louise viszont nem igazán tudja ki a gonosz. David, akinek szintén alkoholproblémái vannak, aki állandóan ellenőrzi a feleségét, és sosem beszél a házasságáról? Vagy a karót nyelt virágszál Adele, aki mégsem olyan tökéletes mint amilyennek látszik?
És akkor még ott a múlt a felvillanó képkocáival, amiből sok minden kiderül a tökéletes párról.

Bár a tartalom szerint nem fogom tudni kinek higgyek, nekem azért a könyv felénél leesett ki az igazán beteg a történetben.
A történet ereje nem magában a cselekményben rejlik, hanem ahogy a szerző ezt megírta. Olvasmányos, kiélezett és fordulatos.

Valóban nem sejtettem mi fog kisülni az egészből, így inkább dühös voltam mintsem meglepett mikor fény derült a nagy csavarra. Nemcsak visszalépés volt az egész történethez képest de kicsit hihetetlen is. A szerző olyan megoldást választott amiről nem igazán tudom eldönteni, hogy mennyire hiteles, reális és főleg kivitelezhető.

Értékelés:
3 megzavarodott cseresznye az 5-ből!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése