2019. február 4., hétfő

Új Amy Harmon könyv!!!

Nem győzök csodálkozni agyam furcsa kis fiókjain, ugyanis amit nagyon szeretnék azt hosszú időre képes vagyok megjegyezni. Ilyen egy-egy ígéretes író neve. Amint a könyv adatlapján megláttam a szerző nevét, máris beugrott a korábban olvasott emlékezetes regénye.
Nagy bánatomra az  Arctalan szerelem  szerzőjének eddig nem volt több magyarul megjelent könyve. (Pedig már jó pár könyvet írt.) A hónap közepén a Libri kiadó jóvoltából egy háborús regénye érkezik.


Olaszország, 1943. Tombol a második világháború, az ország nagy részét megszállták a németek, a zsidó lakosságot deportálás és megsemmisítés fenyegeti. 
Évekkel ezelőtt Eva Rosselli és Angelo Bianco szinte testvérekként nevelkedtek, majd egymásba szerettek, ám a körülmények és a vallásuk elválasztotta őket egymástól. 
Hosszú idő után találkoznak újra: a zsidó származású Eva a Gestapo elől menekül, s nincs kihez fordulnia. Angelo felszentelt pap, s úgy dönt, befogadja a lányt a kolostorba. Eva rádöbben, hogy a katolikus egyház rajta kívül még sokaknak nyújt menedéket. 
A világ lángokban áll, az emberek nélkülöznek, és a két fiatalra is sorozatos megpróbáltatások várnak. Gyötrelmes választások elé kerülnek, mígnem a sors és a szerencse közbeszól, és életük legnehezebb döntését kell meghozniuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése