2020. október 24., szombat

Bella Ellis : Az eltűnt hitves


 A Bronte nővérek nyomoznak 1.

Az biztos, hogy a választásom befolyásolta, hogy a szerző a Bronte nővérek szereplésével álmodta meg ezt a sorozatot. Bella nagy rajongója a testvéreknek, innen az ötlet, hogy az okos, talpraesett lányok ne csak a lápvidéken sétáljanak, hanem nyomozzanak is.

Olyan klasszikus, bájos krimi. Izgalomból, vérből ijesztgetésből kellő mértéket tartva.Élvezet volt olvasni, és bevallom nem jöttem rá a megoldásra. Viszont nagyon élveztem a lányok szócsatáit.

"Jobb lett volna neked, ha lánynak születsz,Branwell. Akkor már a bölcsőben meg kellett volna tanulnod, hogyan uralkodj magadon, hogyan viseld el a csalódást, és hogyan érd be kevesebbel, mint amennyit megérdemelsz."

Micsoda szerencse, hogy a Bronte nővérektől nem messze történik egy rejtélyes eset. A közeli földesúr felsége rejtélyes körülmények között tűnik el a szobájából, csak bőséges mennyiségű vért hagyva maga után...

Nincs más hátra mint előre, a három lány próbál minél több nyomot rögzíteni, felderítve mi történt azon a végzetes estén.

Tetszett, hogy nem vezetett egyenes út a megoldáshoz, volt pár mellék vágány is, ebből is érződött, hogy rendesen ki lett dolgozva a történet.

A szerző próbálja a Bronte lányokat is megismertetni velünk. Ami nagyon jól sikerült. kedvenc könyvem róluk  A Bánat íze  c. könyvből, amiből szintén hű képet kapunk a testvérekről, a nők akkori helyzetéról, kilátásairól. Bár számomra sok újdonságot nem derült ki ami a magánéletüket illet, jó volt  újra olvasni, hogy mennyire tehetségesek, kitartóak és okosak voltak.

Amikor hasonló könyvet olvasok folyamatosan azon dilemmázom szerettem volna e abban a korban élni...Jó lett volna e csak azon aggódni, hogyan házasodjak, és hogy kellően alázatosnak tűnjek. A nők ma is el vannak nyomva, csak másképp. Ma is másodhegedűs szerepe jut nekünk a saját életünkben. "Cserébe" dolgozhatunk és mienk a háztartás terhe cselédek nélkül...

Értékelés:

4 Nyomozó cseresznye az 5-ből!!!



2 megjegyzés: