2020. október 7., szerda

Kimberly Freeman: Duett

 

A szerző nagy kedvencem, az összes könyve különleges, de azt hiszem számomra eddig ez a leg!!

Csodás helyek és tájak, részletgazdag szereplők, izgalmas cselekmény.

Ellie a szegény lány egy németországi faluban operaénekesi pályáról álmodik, Penny a divatos Londonban már egyenesnek érezheti popénekesi karrierjét.

A két lánynak, aztán nőnek párhuzamosan zajlik az élete. Nem ismerik egymást, mégis mindketten ugyanarra vágynak. Hogy énekelhessenek, és biztos háttér, szeretet vegye körül őket.

A szerző jó pár szálat és karaktert navigál a majd hatszáz oldalon. Az egymásra épülő, egymásra ható tettek, emberek, helyek bámulatos zsonglőrmutatványként bontakoznak ki a szemünk előtt.

Olvasás közben azt éreztem, hogy egy a szívének nagyon kedves könyve ez a szerzőnek, és nem is tévedtem, Hiszen Freeman is dolgozott a zeneiparban, sőt énekesnőként is kipróbálhatta magát.

Mindkét karaktert nagyon megkedveltem, sőt a történetben még egy szereplő kedvenc lett, ez pedig nem más mint Alia.

Ebben az esetben a ; Mi lett volna ha? kérdésből egy egész lavina indulna el, levetítve minden szereplőre.Amikor azt hisszük, hogy amit teszünk, vagy mondunk az csak ránk van kihatással nem is tévedhetnénk nagyobbat. Ez a pillangó effektus. Dominóként hathatnak olyan dolgok amikről úgy érezzük nemhogy a jövőnkre nincs befolyással, de mások életére sem.

Könnyelműen döntünk, mondunk igent, állunk szóba emberekkel. Ijesztő mennyire zseniálisan fonta a szálakat az író, megannyi fordulat és izgalom. 

Lehet valaki esetleg soknak találja, de nekem belefért most ebbe a történetbe, hogy túltengett esetleg az izgalom.

Szépen ki lettek dolgozva a mellékszereplők- akikről majd kiderül, hogy nem is annyira mellékes a szerepük - annyi hihetetlen dolog történik az életben, hogy akár ez a történet is igaz lehetne.

Maradok lelkes rajongó!

Értékelés:

5 áriázó cseresznye az 5-ből!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése