2014. július 9., szerda

Aprósütemények


"Az olasz konyha legalább olyan változatos, mint Olaszország gyönyörű tájai.
Nincs ez másképp az évszázadok óta népszerű aprósüteményekkel sem. A könyvben hagyományos olasz receptekkel találkozhatunk, melyek mindegyike egy-egy tájegység vagy ünnepkör jellegzetes és igen régóta kedvelt süteményét mutatja be.
Az aprósütemények tea mellé, vendégváró falatokként kínálva, de még uzsonnára fogyasztva is kitűnő választásnak bizonyulnak. Ezekkel a nagyon könnyen elkészíthető, mégis ellenállhatatlan édes apróságokkal egyszerűen lehetetlen betelni."


Imádom ha egy receptes könyv vagy füzet nemcsak hasznos, de szép is. Az Alexandra kiadó ezen sorozata minden elvárásomnak megfelel. 
A kis füzet gazdagon díszített, szemet gyönyörködtető, és ki gondolná, hogy több mint hatvan receptet tartalmaz.

Habcsók, Fehér nugát, Házi nápolyi!!!, Almafánk, Mozart golyó, hogy csak kedvcsinálónak párat említsek.
Kekszek, párnák, fánkocskák!!
De készíthetünk házi babapiskótát is. Vagy  Rum babát :-)

Egyetlen baj, hogy nem tudjuk mivel is kezdjük. A tipródás elkerülésére a legegyszerűbb módszer ha sorban haladunk.

Szerintem nincs olyan kezdő, vagy gyakorlott sütögető aki ne örülne ennek a kis füzetnek. 

Ne ijedjünk meg ha belelapozva a megadott mennyiségeknél csészényi, kanálnyi stb. olvasunk, mert a füzetke végén meg van adva, mennyi is az a csészényi.


Értékelés:
5 kekszes cseresznye az 5-ből!!!!

2 megjegyzés:

  1. Jaj, levetted a cserkókat? :(
    Amúgy nekem is kell ez a könyv!!! :D

    VálaszTörlés
  2. Kénytelen voltam, a cserkós sablon helyett, mert szürke kockák voltak hetekig. Bevallom nekem ez is nagyon tetszik , így annyira nem sajnálom a régit.

    Könyv-nem csodálom :-))) Nagyon klassz sütik vannak benne.

    VálaszTörlés