2014. november 6., csütörtök

Louise Walters: Levelek a bőröndből

 
Elkezdtem olvasni a könyvet és pillanatok alatt beszippantott. Sokan biztosan azt mondják majd, hogy pedig nem nagy durranás, nincs benne semmi meglepetés. Lehet, hogy így van, de rám a hangulata nagyon átragadt, ugyan olyan hangulatos, érzelmes történet mint a Levelek Sky szigetéről

A háború, a tiltott szerelem, az ember gyarlóság, a társadalomnak és a környezetnek való állandó megfelelési kényszer, álmok és vágyak. Mind remek összetevője a könyvnek.

Roberta az Old an New Bookstore tágas polcai között érzi magát igazán biztonságban. A régi könyvek nagy szerelmese, ám mielőtt polcra tenné a filléres könyveket átlapozza őket. Leveleket, képeslapokat, üzeneteket gyűjt, amik mind -mind a régi könyvekből kerülnek elő.

Egy nap apja, egy bőröndöt ad a nőnek, benne a nagymama könyvivel. Nemcsak a bőrönd okoz meglepetést Robertának, hanem egy levél is, amit egy bizonyos Jan írt...

A történet két idősíkon mozog, a jelenben Roberta életét követhetjük nyomon. A múltban pedig a száztíz éves nagymama élete elevenedik meg a második világháború alatt.

Roberta szeretne minél előbb a furcsa levél írójának kilétét felfedni, ám a saját élete is éppoly szövevényes mint az őseié.

A háborúk alatt biztosan nem volt egyedi Jan és Dorothea története. És annak ellenére kedvenc könyv lett, hogy Dorothea nem minden döntésével értettem egyet. 
Személy szerint nem nagyon tudtam letenni, még a végére nem értem.


Értékelés:

5 háborúban álló cseresznye az 5-ből!!!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése