2016. november 10., csütörtök

Kerstin Gier: Silber -Az álmok második könyve

Igazságtalan lenne azt írni, hogy a sorozat ezen része jobb volt mint az első. (Mindkettő tökéletes.) Biztosan állítom, hogy Gier kisasszony nem egy trilógiára volt kalibrálva, kivételesen olyan szerző aki jól bánik a sorozatokkal.

Ebben a kötetben folytatódik Liv és nem kevés szereplős családja története, immáron egyesülvén a két család, a kutya és a macska, na meg az új nagyi, aki elég mostoha.
A könyv gyönyörű ruhája, a fejezeteknél látható díszítés, a vigasztaló vaníliás kifli receptje, és a szabályok baráti álmok látogatása estén mind csupa jutalom a történet mellé.
Pörgős, humoros és nem mellesleg izgalmakban bővelkedett ezen rész is. A szerző mintha patikamérlegen adagolta volna a hozzávalókat, semmi sem tűnik soknak, sem az ifjúkori szerelem ballépései és buktatói, sem az álmokban való hadakozás egy újabb ellenséggel, -aki ráadásul rébuszokban beszél, - sem az új családban fellépő súrlódások. Mindenki remekül alakítja a szerepét, sőt új karakterek is csatlakoznak az álmodók népes táborához, többek között egy édes kislány és a tesója, valamint egy félmeztelen jakuzziban ülő nő is!
A titokzatos Secrecy  személyét  továbbra is homály fedi, és még mindig túl sokat tud.
Liv húga, Mia is nagyobb szerepet kap, mondhatni minden lépését vigyázzák.
Azért az első rész -gonosz-szereplői is aktívan részt vesznek a folytatásban, tovább bonyolítva szívünknek kedves szereplők életét.

És amíg a harmadik részre várunk, lehet megálmodni a saját ajtónkat az álmok birodalmában.


Értékelés:
5 álomajtón lógó cseresznye az 5-ből!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése