2017. október 1., vasárnap

Cat Lavoie: Sülve - főve mindörökre

A szerző korábbi könyvén / Váratlan nyaralás / remekül szórakoztam, így mindenképpen ugyanezt a hatást vártam Roxy történetétől is.

Roxy -nak látszólag teljes az élete, van munkája, vőlegénye, hűséges barátai, és gyerekkori legjobb barátja a lakótársa. Roxy élete aztán hirtelen megváltozik mikor Ollie a munkája miatt elköltözik, és nősülni készül.
Roxy -nak nem marad ideje búslakodni, ugyanis terhes húga és kissé merev nővére elfoglalják a laksását, így a válságban lévők száma három főre emelkedik a apró lakásban.

Roxy története abból a szempontból átlátszó, hogy az olvasó nagyon jól tudja, hogy főhősünk mint csinál rosszul, és mi lenne számára az üdvözítő. Természetesen a könyvekben a szereplők nehezen találják meg saját útjukat, ezért az olvasó az utolsó oldalig drukkolhat, vagy éppen dühönghet a szereplők döntései miatt.

Nekem nagyon bejött ez a sztori is, a szerző remekül éli bele magát a szingli nők problémáiba. Nem áll távol tőle a humor sem, így minden szomorúság nélkül ugorjuk meg az akadályokat, legyen az elvesztett munkahely vagy szakítás.
Jelen esetben a legjobb barátom a szerelmem az alapprobléma, ez az amiért Roxy -nak annyi mindenen kell átesnie, mire révbe érhet. Persze közben a környezetében is zajlanak az események, családi gondok, baráti sörözésekkel megspékelve.

Volt a történetben egy apró csavar, már ha ebben a műfajban lehet csavarról beszélni. Nekem ez annyira nem jött be, hogy szinte agyon is vágta az egész történetet. Valószínűleg történt már ilyen a való életben is én ezt mégsem tudom elfogadni, szemet hunyni felette. Azt is mondhatnám túl meredek lett.
Mindent összevetve, a romantikus, lazulós kikapcsolódás megvolt.

Értékelés:
3 cseresznye kevés, 4 túl sok.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése