2013. március 24., vasárnap

Leiner Laura :A Szent Johanna Gimi -Örökké


Minden hiányossága ellenére azt mondom,hogy a mai kamaszoknak kellett és kell ez a sorozat,szerintem ez az ő, önsegítő könyvük,mert minden benne van ami ebben a korban érinti őket,amin keresztül mennek.Az már az én saját bajom,hogy nekem már ennyi idősen feltűnnek a hibák,az ismétlések és a túlzások.

Ez a két rész,nyugodtan lehetett volna egy,nem igazán értem miért kellett elnyújtani,sokszor kellett félre tennem mert untam.

A legnagyobb hibája a sorozatnak,hogy a karakterek elfelejtettek fejlődni! Senki sem lett magabiztosabb,felnőttebb vagy érettebb,sőt,ha a szerző nem írja le minden második oldalon,hogy tizennyolc évesek akkor el is feledkezem erről a tényről.
Reni ugyan olyan aggódós,rinyálós(bocsi) lány mint az első részben.Igaz ebben a részben csúcsot döntött annyit sírt:S Sírt mert vége az iskolának!!!!:S Szerintem nincs a világon még egy olyan tizennyolc éves,aki az utolsó fél évet azzal tölti,hogy fényképeket nézeget és sír:O Ez nekem annyira ovis,és dedós volt,legyen valaki bármilyen érzelmes azért ez nem egy család,nem egy vér kötelék,nem együtt nőttek fel stb.

Olvasás közben sokszor csalódott voltam,mert valami elveszett…
 Virág már-már karikatúra szerű  figurája miatt jajdultam fel sokszor. Értetlenül állok a Virág-Ricsi páros előtt,mintha csak haverok lettek volna nem pedig szerelmesek.

És nekem hiányzott valami még,a szerelmi téren … tudom kényes téma,már tíz évesek is olvassák,de akkor is,állandóan ez a -"Jujj nem láttalak 5 perce,csókot adtam Corteznek"-az agyamra ment!!!Millió változata,milliószor,untam olvasni.
 Az ott alszok nálad szitu szintén..mintha a csók,és az ott alszom között nem lenne semmi!!! Oké,hogy ez nem egy felvilágosító könyv de akkor is,virág nyelven ,finoman érzékeltetve azért többet is bele lehetett volna vinni a kapcsolatuknak ebbe a részébe.Egy tizenhét-tizennyolc éves fiatal szerelmi élete,nem csak a testiségről beszélek,hanem érzésekről is,szerintem jóval szélesebb skálán mozog!!! Mi van a csók és az ágy között? És miért nem csókolóztak soha??? Csak ilyen-olyan mindenféle buta jelzővel ellátott csókot váltottak. Annyira halvány szerelmet épített rájuk a szerző,ami kb.egy tizenhárom éves első próbálkozásait jellemzi.

Furcsa volt,hogy a különleges ,okos Arnold egy huszár vágással rossz lett és már csak haver.

A szülők sajnos beleragadtak a lúzer szülők szerepébe,csoda,hogy Renit fel tudták nevelni! Hogy lehet olyan hülyeséget kérni egy tizennyolc!!!éves lánytól,hogy vegyen fel térdvédőt az iskolában,mert az egy veszélyes hely!!! hö!!!!??? És sajnos hiába minden, anyuka sosem fog megtanulni főzni.

A két kötetből a második pörgősebb,élvezhetőbb volt. Volt benne történés is nem csak ismétlés is rinyálás.
Ha az összes részt egy az egyben nézem azt mondom sorozathoz képest meglehetően jól fent tudta tartani az olvasók érdeklődést.


értékelés.
3,5 iskolás cseresznye az 5-ből!!

2 megjegyzés:

  1. Szia!
    Sok helyen egyetértek veled. A nyolcadik rész fele annyira sem fogott meg, mint ez előzők. Eleinte azzal nyugtattam magamat, hogy túl sok a formális dolog, amit z írónő nem hagyhatott ki, de akkor is untam... és félretettem. A lényeget viszont jól összefoglaltad! :-)

    VálaszTörlés
  2. Szia!

    Nekem az egész sorozat felemás volt,egyik rész tetszett a következő már nem annyira,de persze kíváncsi voltam mindig a következőkre is...kicsit kevesebb nyafogás,gyorsabb haladás az érettségi körül,több Párizs és érzelmek-ennyi nekem elég lett volna ahhoz,hogy jobbnak ítéljem a végét.

    VálaszTörlés