2013. március 7., csütörtök

Háztartás könyv


Talán még nagymamánknál láthattunk kis kockás füzetet,amibe a konyha pénz útja került nyomon követésre.
Aztán a következő generációk leszoktak róla,pedig egyre gyakrabban merül fel a kérdés,hová tűnik hónap végére a pénz??
Aki nem híve a kockás füzetnek az is nagy rajongója lesz ennek a kemény táblás kis könyvecskének,mert szép,nem veszik el a  sok cetli és papír lap között,ráadásul szinte helyettünk gondolkodik,minden eshetőség külön helyet kapott,így még a különórák,zsebpénz,ruha vagy éppen mozi jegynek is van külön oldala.
Ezek mellett persze a klasszikus rezsi is lebontva ,tételesen helyt kapott a villany számlától, a közös költségéig,garantálva,hogy minden hónapot átnézve semmilyen kiadás nem marad rejtve,ahogy a bevétel sem.
Háztartás könyvünk segítségével könnyedén átlátjuk,hol tudnánk esetleg spórolni,illetve emlékeztetőnek sem utolsó,hiszen ha például a vízdíj rubrikája üresen marad jogosan merülhet fel a kérdés,hogy vajon befizettük-e?

A könyv végén pedig még a szolgáltatóink telefonszámait is felírhatjuk,de autószerelő,és a gyerekorvos elérhetőségei is egy helyre kerülhetnek!

Ha beleszerettünk kis okosunkba minden évre beszerezhetünk egyet,a könyv legelején a borítón üresen maradó négyzetekbe vésve az aktuális évszámot.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon nézegettem a boltban, mert tényleg elég gusztusos, de félek, hogy vagy egyáltalán nem használnám, vagy annyira sokat írnék bele, hogy elfogy a hely :)

    VálaszTörlés
  2. :D:D a két véglet:-)Klassz ötletnek tartom,hogy kitalálták ezt a kis könyvet,rendszerességre szoktat,és nem utolsó sorban spórolásra is ,ha látjuk,mire,mennyit költünk..kezdő háziasszonyoknak remek ajándék is lehet,én anno nagyon örültem volna egy ilyen kiadványnak.

    VálaszTörlés