2013. március 9., szombat

Amanda Stevens:Örök kísértés


A trilógia első részét már nagyon vártam,eredeti és nagyon jó ötletnek tartom a szellemeket,kísérteteket mindenféle túlvilági árny alakot összekötni egy temetőrestaurátorral.

Amelia abból él,hogy régi temetőket állít helyre , magányos munkát végez,ám szereti a temetők békés csendjét,és persze a végeredményt , hogy egy-egy hosszabb munka után már nemcsak békében ,de rendezetten is nyugodhatnak a temető lakói.

Tetszett ,hogy sok kulissza titkot megtudhatunk erről a munkáról, a legérdekesebb azok a síremlékeken található motívumok,díszítések jelentése.Soha nem gondoltam volna,hogy a rózsabimbó,vagy éppen a kinyílt rózsa, a toll pihe jelentéssel bír,üzenetet hordoz.A szakértők az ilyen vésetekből rögtön tudják,hogy az adott sírban milyen nemű ember nyugszik,fiatal volt vagy öreg,házas,vagy egyedülálló.

Egészen addig csendesen telnek Amelia napjai amíg egy nyomozó, John Devlin meg nem keresi egy gyilkossági ügy miatt. Amelia mint szakértő segíti a nyomozást,ám egy idő után a gyilkos vagy gyilkosok  a lánynak üzengetnek és pedig a lány blogján keresztül...

John Devlin sem egy átlagos figura ,sötét,melankolikus férfi,akit két szellem kísérget-mindezt Amelia látja,aki gyermekkora óta képes érzékelni a túlvilágot,édesapja is hasonló képességekkel bír,de úgy nevelte lányát,hogy ne vegyen tudomást a köztünk járó szellem lényekről,addig még Amelia közönyt színlel a szellemek,kísértetek nem árthatnak neki.

"-És magának?Szoktak lenni visszatérő rémálmai?
-Szoktak-hallgatott el.-Aztán felébredek és kiderül,hogy valóság."

A történet maga nagyon lekötött,izgalmas,olvasmányos a könyv,ami viszont zavart a sok fura mondat,amit nem tudom minek tudjak be, a szerzőnek avagy a fordításnak,Elég sok ismétlésre is bukkantam,illetve volt pár logikai baki is.Ilyen volt a nyomozót kísérgető két szellemalak,hiszen elég lett volna a nyomozó nevét beütni a netes keresőbe és máris értelmet nyer a nagy rejtély....ahogy a többi szereplő után is lehetett volna kutakodni a neten,de a lány valamiért ezt nagyon ritkán tette meg,inkább csak sóhajtozott a sok rejtély miatt.

 A ködfátyol szó több tucatszor bukkan fel,egy idő után unalmas volt ,ahogy az is,hogy szinte minden este -éjjel árnyakkal, szellemekkel hadakozott Amelia.

A könyv végére úgy ahogy lezárul az első rejtély, megtudjuk ki a gyilkos,de mivel van valami amit csak Amelia tud az üggyel kapcsolatban valószínűleg ezen a szálon folytatódik majd a sorozat.

A borító rendkívül jó lett!!!

Értékelés:
3,9 szellemes cseresznye az 5-ből!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése