2014. január 8., szerda

Alma Katsu: Megtorlás


 "Ez tehát Jonathan, a havas észak mesebeli hercege...
Fogalmad sincs róla, milyen régóta várom, hogy találkozzunk. -Jude kezet nyújtott zilált vendégének, de mintha meggondolta volna magát, amint hozzáért Jonathan újjáélesztett bőréhez. - De egyáltalán nem úgy nézel ki, ahogy elképzeltelek...
- Azért, mert egészen ma estig bezárólag, három hónapig halott volt."


Aki még nem olvasta ezt a könyvet, de az első részt már igen- Halhatatlan - az most ne olvasson tovább.

Nagyon vártam már ennek a könyvnek a folytatását, persze mint minden valamire való folytatás, ez is egy kulcsfontosságú eseménnyel ért véget.

Lanny és Jonathan miután mindent bevetettek, hogy örökre eltüntessék Adairt, Jonathan is kér valamit Lannytől...

Ez a rész Lanny meneküléséről szól, néhol felidézve a régmúlt eseményeit, ami nem azt jelenti, hogy az első részt emlegetik fel, új dolgokat tudhatunk meg a szereplőkről, helyekről ahol éltek.

Lanny felkeresi a Adairt körülvevő embereket, akikkel hosszabb-rövidebb ideig együtt éltek, hogy segítsenek neki végleg megszabadulni Adairtól. Látszólag mindenki nagyon előzékenyen fogadja Lannyt, de végig kétséges marad, hogy ki is az aki valóban segíteni  szeretne neki.

Lassan de biztosan haladunk a végkifejlet felé, ami a végén már elég hosszúnak tűnt, de azért izgalmas is volt. A vége valahogy olyan fura volt nekem, mintha az írónő sem lett volna biztos benne, mi is legyen a vége... minden esetre nyitva hagyta a dolgot, olyan szempontból, hogy akár harmadik része is lehet a sorozatnak.

Számomra nem volt csalódás ez a rész sem. és nem nagyon bánnám ha lenne harmadik rész is, már ha a szerző ki tud még hozni valamit a szereplőiből.


Értékelés:
4,9 misztikus cseresznye az 5-ből!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése