2014. január 6., hétfő

Jojo Moyes: Akit elhagytál

 
A szerző különleges nevével először a Tiltott gyümölcs című könyve kapcsán találkoztam. Nálunk jó darabig ez volt az egyetlen megjelent könyve, szerencsére a Cartaphilus Könyvkiadó látott benne fantáziát, és ez már a harmadik könyve amit rövid időn belül kiadtak. ( Az utolsó szerelmes levél, Mielőtt megismertelek)

Mindhárom regénye  nagyon tetszett, igazi női irodalmat ír, de szerencsére kerüli a bóvlit és a kliséket.

Ez a történet 1916-ban, egy Francia kis faluban kezdődik ahol Sophie testvéreivel együtt próbál talpon maradni a Német megszállás alatt. Férje valahol a fronton harcol, és a régi életükből nem maradt meg semmi Sophie számára mint egy kép, amit festő férje róla festett.

A másik szál 2006-ban játszódik, Liv négy éve férjét gyászolja, a különleges háza mellett csak egy festmény az amihez Liv mindennél jobban ragaszkodik.

Elkerülhetetlen, hogy a festmény kapcsán Liv megismerje Sophie-t és családját, na és persze a festmény készítésének körülményeit.

Nekem valahogy az 1916-os szál jobban tetszett, sokkal érzelemdúsabb, izgalmasabb volt mint a mai szál.
Talán azért tetszett kevésbé ez a könyve a szerzőnek mert kitaláltam a végét, és nem rágtam le mind a tíz körmöm mit az előző köteteinél.
Ettől függetlenül Moyes az egyik nagy kedvencem! Nagyon jól ír, ráadásul sosem egy kaptafára, élénkek, szerethetőek a karakterei. 

Értékelés:
4 festői cseresznye az 5-ből!!!
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése