2014. március 20., csütörtök

Emily Colin: Az emléktolvaj


Maddie és Aidan boldog házasok, kisfiúk Gabe négy éves. Aiden mindene a hegymászás és az extrém sportok, Maddie el is fogadta így a férfit, viszont valahol mindig is érezte, hogy egy hegy lesz majd az ami elveszi tőle.

Egy éjjel Maddie rossz érzése bebizonyosodik. Gabe az éjszaka váratlanul megjelenik anyuja ágyánál, és közli, hogy apja az imént látogatta meg... aztán csörög a telefon, és a férfi legjobb barátja közli a rossz hírt. Aidant maga alá temette egy lavina.

Aidan legjobb barátja támasza Maddinek, J.C. küzd a lelkiismeretével, egyrészt mert nem tudta megmenteni a barátját, másrészt nyílt titok, hogy szerelmes Maddiebe.

A könyv, a gyász és veszteség feldolgozása mellett, az ígéretek különös betartásának egyik formáját tárja elénk. A történet igazi komoly női irodalom, szerencsére mellőzi a kliséket és a gagyi fordulatokat. 
A történet kívülállónak tűnő szereplője Nicholas, aki egy balesetből adódóan elveszíti saját életét és emlékeit, viszont egy idegenét megkapja. 

Nemcsak a jelennel de a múlttal is foglalkozik a könyv, így lesz igazán érthető, át érezhető a három ember élete. Felváltva jelenik meg a két idősík a lapokon, ez a legjobb módja annak, hogy az olvasó figyelme egy percre sem lankadjon.

Nekem két dolog volt sok, egyrészt az egyforma tucat ágy jelenet. Másrészt a sok J.C. A.C. rövidítés, ettől a falat kapartam.
Viszont a történet maga remekül lett kitalálva.


Értékelés:
4,9 havas cseresznye az 5-ből!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése