2015. október 31., szombat

Lana Millan: Átkozott Hannah Brown


  "A könyvek nem mennek ki a divatból, és sosem hízom ki őket."

Mostanában jól működnek a remek könyvet kiszimatoló antennáim, mert amint megláttam a könyv borítóját, tudtam, hogy nagyon jó lesz.
Valami nyugis, de vidám könyvre vágytam, belesni egy mai lány életébe, jókat nevetni, és persze várni a herceget. Pár oldal elolvasása után majdnem felkiáltottam, hogy -Én vagy Hannah Brown!! 
Végre egy olyan fiatal nő kelt életre a lapokon, akinek átlagos ruhatára, átlagos kinézete és remek humora van.
Hannah televíziós szerkesztő, ám egy rémálomnak is beillő napon rémséges főnöke közli vele, hogy bizonytalan ideig neki kell vezetnie a reggeli műsort. Rögtön az első adásban Hannha egy Dolores nevezetű látó hölgy karmai közé kerül, aki semmi jót nem ígér, illetve jósol Hannah-nak.
És innentől kezdve főhősünk bármennyire is szeretné figyelmen kívül hagyni a látó nem éppen reménykeltő mondatait beigazolódni látszik, hogy Hannah el van átkozva.
A hajnali munka mellett ott van két barátnője, akik mind magánéleti krízisen átesve becuccolnak hozzá. Volt barátja, akihez a kétségbeesés űzte, szerelmével üldözi a lányt, újrakezdésben reménykedve, holott menyasszonya van.
Anyja pedig közli vele, hogy apja aki Hannah tízéves korában kilépett az életükből meghalt, és egy kistestvért hagyott hátra.
És persze megjelenik a herceg is! Clive Templeton azonban egy hóviharos, és mozgalmas hétvége után egyszerűen felszívódik.
Hannah kezd teljesen szétesni. És már-már hajlik rá, hogy nincs más választása, mint hallgatni Dolores tanácsára aki szerint a megoldás az átok ellen, ha Hannah megtalálja azt az embert akitől bocsánatot kell kérnie. Nos a lista túl hosszú, Hannah pedig baromi türelmetlen, de azért a dolgok végére járunk.

Nagyon jól lett összerakva ez a történet. Jó pár meseszerű momentum- lásd Clive- sem tudta lehúzni a sztorit, mert izgalmas, cselekményben gazdag, és nem mellesleg marha vicces is. Ráadásul egy családi titkot is meg kell fejteni, így nem csak várom a párom sóhajokra épült a könyv.
Ja és persze még ott van a karácsony is!


Értékelés:
5 tökéletes cseresznye az 5-ből!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése