2015. október 14., szerda

Karen White: Köztes idő

 
"A saját árnyam is elég hosszú és mély volt, és arra gondoltam, hogy túl mélyre süppedek és megfulladok, ha valaki máséba is belelépek." 


A szerző neve ismerős lehet, korábban megjelent könyve a Hazatérés is sok rajongót szerzett.
Úgy tűnik a szerző maradt a testvéri kötelékek boncolgatásánál. Bár kicsit úgy érzem, hogy a -tesóm férjébe vagyok szerelmes- momentum kissé elhasznált már.

Ellie és nővére valamint nővére férje Glen, és a lányok édesanyja egy házban élnek. Azt nem mondhatni, hogy boldog egyetértésben.
Ellie állandó támasza és ápolója testvérének Eve-nek, aki tizenkilenc évesen egy balesetben bénult le.
Ellie azóta is önmagát vádolja, állítása szerint testvére miatta került tolószékbe, ráadásul Glen iránt is gyengéd érzelmeket táplál. Sokszor úgy éreztem a férfi élvezi mindkét nő kitüntetett figyelmét, ezért időről-időre olyan jeleket küldött Ellie-nek amitől szegény még jobban összezavarodott.

A nehéz anyagi helyzetből, na meg a fullasztó családi légkörből Ellie főnöke jelenthet menekülést, aki egy plusz állást ajánl a lánynak beteg és idős nagynénje mellé.
Ellie újra gyerekkora helyszínén találja magát. A sok kedves emlék mellett azonban az idős Szarka Helena kegyeiért küzd, aki testvére halála óta teljesen magába zárkózott.

A történetben három nő - Ellie, Eve és Helena- felváltva szólalnak meg, így mindhárom nő gondolatait megismerhetjük.
Ellie és Helena múltja valamint a jelen remekül csordogál a lapokon.
Nagyon tetszett, hogy a történetben egy magyar vonatkozású szál is helyet kapott. Helena testvéreivel 1944-ben kénytelen volt elhagyni Magyarországot és új otthont keresni.

Ahogy telik az idő úgy derül ki, hogy a fiatal nőben és az idős hölgyben, az első ellenszenv ellenére egyre több közös jellemvonás van. Ráadásul a főnöke is egyre közelebb kerül Ellie szívéhez, akárcsak a férfi kislánya Gigi.


Nekem igazán a könyv második fele tetszett, amikor Helena múltja kap nagyobb teret.
Jól megírt, több szálon futó, érzelemdús regény.

Értékelés:
4 felejthető cseresznye az 5-ből!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése