2015. október 29., csütörtök

Holly Smale: A lány, aki távolról tökéletes

 
 "Ha  önök felnéznek a csillagokra, valójában a múltba látnak, mert a fénynek több ezer vagy több millió év kell ahhoz, hogy elérje a Földet."


Akárhonnan nézzük öreg vagyok már ehhez a sorozathoz, mégis nagy kedvencem Harriet és az ő kis világa. Ritkán vágok már bele sorozatba, legtöbbször a jó kezdés után csapnivalóak a folytatások.
De ez a sorozat üdítő kivétel. Mindhárom rész egyformán vicces és jópofa.
Az első rész: A lány, akit soha senki sem vett észre
A második rész: A lány, aki mindig mindent félreért

 A könyv minden mondatán percekig lehet heherészni. Furcsa de remek egyvelege egy lány életének és az élet megdöbbentő és csodás dolgainak.
Nem elég, hogy ismét hihetetlen mennyiségű tudásra tehetünk szert - a kék bálnának akkora szíve van, hogy simán bele tudna kuporodni egy ember is- ezen kívül még ott a sok kaland ami kedvenc modellünkkel megesik.Többek között New Yorkba költözik! Szerelmes! És a méltánytalan modellkedésmegvonás után újra remek munkát kap, amit nem máshol kell véghez vinnie mint egy vidámparkban!
Persze szóba kerülnek a barátok, barátnők, szülők. Harriet a lapokon betölti a tizenhatodik születésnapját, és ennek kapcsán azt is megtudhatjuk, hogy a világ számos pontján hogyan köszöntik az ünnepeltet. (Skóciában például a fenékbe rúgás a divat ezen a téren.)
Egyszóval ismét csupa móka és kacagás, no meg egy kis sírás, de nem kell agódni, hiszen Harriet Manners végül mindent megold. Vagy egyedül, vagy némi segítséggel.

Beletörődtem, hogy ennyi volt a Geek Girl sorozat, de nagy örömömre a könyv utolsó oldalain tudatták velem, hogy Holly már megírta a negyedik részt is, ami remélhetőleg gyorsan elér hozzánk is.

Értékelés:
5 Manners cseresznye az 5-ből!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése