2015. október 26., hétfő

Samantha Hayes:Míg enyém leszel


 "Nem tudok szabadulni a gondolattól, hogy mindennek így kellett lennie, mintha csak valaki előre megírta volna az életemet."

A jól ismert mondás szerint egy nő két dologért képes bármire, hogy gyereken legyen, és hogy ne legyen gyereke. Ebben a történetben sincsen ez másképp, kisbabák és várandós nők hemzsegnek a lapokon.

Claudia és James az álompár. Bár nehéz évek vannak mögöttük. James és az első feleségével közös ikreik még csak két hónaposak mikor az asszony meghal. A szociális munkás Claudia ekkor bukkan fel James életében, és hamarosan egymásra találnak. Így lesz Claudiának rögtön két tündéri kisfia, akik hamarosan kistestvért kapnak. A nő ugyanis jó pár kudarc után úgy tűnik ezt a magzatot nem veszíti el.
James sokat van távol, egy tengeralattjárón teljesít szolgálatot, olykor hónapokig. Mivel közös gyermekük érkezésekor is a tengeren lesz, ezért a házaspár úgy gondolja mindenképpen szükségük lesz egy dadára.
Zoé tökéletes referenciákkal rendelkezik, és már az első látogatás alkalmával kiderül, hogy remekül megtalálja a hangot az ikrekkel is.
James nyugodtan kel útra, Claudia a pici születéséig tovább dolgozik, -ahol a veszélyeztetett gyermekek elhelyezése a fő feladata, -Zoé pedig beköltözik a gyönyörű családi házba.

Közben csatlakozunk a Lorraine és Adam pároshoz, akik nyomozó és házastársak is egyben.
A városban szörnyű gyilkosság történik, egy terhes nőt ölnek meg a babájával együtt.

Azért tetszett a könyv mert megvolt az az ijesztgetős thriller hangulata. Féltem, hogy túl eszelős lesz és kegyetlen, de pont annyira borzongatott, amit még jól viseltem. A történetben mindenkiről elmondható, hogy furán viselkedik, a rögeszme amit a gyermek utáni vágy jelent minden felbukkanó női szereplőben megtalálható, mégsem gondolnánk senkiről, hogy az már nem normális.
Az asszony és a dada furcsa kapcsolata is remekül lett ábrázolva. ( Rögtön a film ugrott be róluk:
A kéz, amely a bölcsőt ringatja)
A történetben a mellékszereplőknek és a múltbéli szálaknak is nagy jelentősége van. Ez külön tetszett a történetben, hogy nagyon sok apró információ és mozaik mind-mind jelentőséggel bír.
Zoéról sajnos- a történet végét ismerve- túl keveset tudtam meg, neki jól lett volna nagyobb teret adni szerintem.
Olvasás közben az jutott eszembe, hogy a nyomozó házaspárra simán lehetne építeni egy sorozatot! Élesen és életszerűen jelennek meg. A szerzőtől remek ötlet volt, hogy a magánéletüket és a családjukat is beleszőtte a történetbe.
Egyetlen gondom, hogy a végszó túl gyors volt, hirtelen lett lezárva a sztori.

Értékelés:
4,9 babás cseresznye az 5-ből!!!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése