2013. március 7., csütörtök

Anna Karenina,nézve nem olvasva


Sokáig a polcomon állt a két kötetes Tolsztoj mű,de csak nem jött meg a kedvem hozzá ,aztán meg is váltam tőle.
Minap pedig ,mint egy kárpótlásul megnézhettem a filmet.


Anna szerepét Keira Knightley alakított ugyan olyan szájtartással mint annyi más filmben.Sem nem szimpatikus,se nem ellenszenves nekem a színésznő,de azt már észrevettem,hogy minden drámai  szerepet ugyan úgy alakít.
Szeretője,Vronsky gróf Aaron Johnson volt, még Anna férje Jude Law.
Bár nem zsánerem a szőke típus,Vronsky gróf eléggé jóképű,ha eltekintünk a szőke fürtöktől és a bajusztól:-)
Azt hiszem a történetből kihozták amit lehetett,így nem olvasva a könyvet is arra a következtetésre jutottam,hogy "átlagos" szerelmi háromszög.
A készítők valószínűleg felismerték a történet gyengeségét,és parádés díszleteket varázsoltak a szereplők köré a ruhák is gyönyörűek voltak,bevallom sokszor maga a helyszín, a táj, a díszlet teljesen elvarázsolt és a szereplők kevésbé érdekeltek. Már meg sem lepődtem,hogy olvasva a filmről a szereplőket nem jelölték díjra de többek között  a: látványtervezés,smink - maszk ,filmzene kapott jelölést.

Úgy tudom ez már a nyolcadik!!! Anna Karenina film.

A téma azt hiszem örökké aktuális lesz,csak a társadalmi megítélés változik.

Értékelés: 4 szenvedélyes cseresznye az 5-ből!!

 

4 megjegyzés:

  1. A könyv rettenetesen idegesített, de a filmre kíváncsi vagyok.

    VálaszTörlés
  2. ugyanolyan szájtartással... :DDD

    VálaszTörlés
  3. Juci-egyre inkább azt érzem,hogy nem volt hiba kihagyni a könyvet.A filmről annyira lejött,hogy kevés van benne,hogy alig lehet megtölteni vele azt az órát,másfél órát. De érdemes megnézni a díszletek, a látvány miatt!! Az hihetetlenül jó!

    VálaszTörlés
  4. Erika-tényleg!!!:D Minden filmjében úgy tartja a száját mint akinek ott maradt egy korty tej,de hát már forog a kamera muszáj nyomni a jelenetet,ezért kicsit kinyitja a száját nehogy kárba menjen a tej:D Engem ez eléggé idegesít,arra is gondoltam,hogy ezzel a fura száj tartással próbálja dúsítani az ajkait...

    VálaszTörlés