2014. szeptember 5., péntek

Katie Cotugno: Hogyan szeress?

 
A történet nagyon jól indult, a könyv jó a feléig fenntartotta az érdeklődésem.
Az előtte és utána időrendben íródott szerelmi sztori egy kamasz szerelem és azt az követő évek és következmények krónikája.
Reene és Sawyer gyerekkoruk óta ismerték egymást. Szüleik közös étterme, és barátsága mindig jelen volt a két gyerek életében. Reena és barátnője Allie vágyának tárgya pedig mindig is Sawyer volt.

Nekem a két fiatal egymásra találása kusza és nagyon halvány volt. A történetek fényében pedig még inkább.
Igazából Sawyer volt számomra a rejtély. Sosem szerettem ezt a -nekem mindegy- típusú fiúkat, akik lusták voltak még udvarolni is, épp az tetszett nekik aki mellettük állt. Kérdésre sosem adnak egyenes választ, és minden menő és elfogadható, csináljanak bármit is.

Egy ideig még izgalmas is volt ez az előtte, utána dolog hiszen a jelenben kezdődik a történet, ahol éppen Reena Sawyer gyerekét babusgatja, az apuka pedig sehol sincs.

Aztán ez az előtte, és utána teljesen összemosódik, köszönhetően annak, hogy szinte ugyanaz történetik a jelenben is mint a múltban. Semmi extra nem történik, találkozások, befejezetlen beszélgetések, kis hempergés, pár csók, és elég sok családi feszültség tarkítja a történetet.
A sztori végét borítékoltam, a sok szenvedés és sóhajtozás, meg vágyak halmozása egyszer csak muszáj, hogy beteljesüljön, hirtelen minden a helyére kerül.
A szerző mondanivalója jó lenne, de az elcsépelt közhelyek teljesen elvették ezt a mondanivalót.
Mindig lesznek leányanyák, mindig lesz olyan akik túl korán szembesülnek tetteik következményével. Ettől még lehetnek jó emberek, jó anyák, apák és nem foghatnak  mindent a rossz kezdésre.
Nehéz felnőttnek lenni, de ez egy olyan életszakasz amit muszáj kipróbálnunk akkor is ha örökké szerelmes kamaszt szeretnénk játszani.


Talán ha kicsit pörgősebb és kevésbé ismétli önmagát akkor nem tűnt volna fel a sok nyafogás sem.

Értékelés:

3,5 zöld cseresznye az 5-ből!!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése