2014. szeptember 19., péntek

Matthew Norman: Házas - társas

 
"Könnyebb akkor szeretni a másikat, míg fiatal vagy, semmiről nem tudsz semmit. Aztán egyre nehezebb, ahogy öregszel. A szerelem ilyenkor már kemény dió."

Mindig is érdekelt, hogy a férfiak mit gondolnak rólunk, a világról, a házasságról. Egyáltalán mennyiben gondolkodnak másképp mint mi.
Ez egy remek regény, amely egy férfi szemén keresztül mutatja be a mai felgyorsult világunkat.

Tom egy több száz főt foglalkoztató cég egyik alkalmazottja. Unalmas és érdektelen munkája mellett a haszontalanság érzése is frusztrálja. 
Gyönyörű felesége és kislánya mellett boldog ugyan, de van némi hiányérzete, amit csinos, huszonéves gyakornokával való flörtöléssel kompenzál.

Felesége Anna egy alapítványnál dolgozik, vagyis nagyon is hasznos munkát végez, ráadásul Tommal ellentétben napi több órát edz és csakis kalóriaszegény ételt fogyaszt.

Tom már így is a béka feneke alatt érzi magát, ráadásul kiderül, hogy élvhajhász, többszörösen elvált apja megkapja a Pulitzer- díjat.
Curtis több rangos irodalmi díjat is begyűjtött írói pályafutása alatt, az alkoholista szerző a Pulitzer-díjat fiáról, Tomról írt novellával nyeri el.
Tom évekig dolgozott a regényén de apja sikerének fényében nem meri megmutatni senkinek.

Aztán a férfi felett végleg összecsapnak a hullámok, a munkahelyén ádáz ellensége lesz a főnöke, a kislánya egy idegen szőke férfit rajzol le, Katie pedig egyre hevesebben flörtöl vele.
Mostoha apja és mostoha anyja mellett  az édesszüleivel is csak a zűr van.

Gördülékeny, humoros, remek stílusban megírt, mai modern regény életünkről,a és persze az álmokról, vágyakról. Meg arról, hogy ezekből a vágyakból és álmokból mennyit tudunk megvalósítani.


Értékelés:
5 családbarát cseresznye az 5-ből!!!


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése