2014. szeptember 30., kedd

A. S. A. Harrison: Halálos hallgatás

 
"Évek múltán is úgy fog erre a levélre emlékezni,mint ami alapvetően megváltoztatta a hozzáállását , mint ami szép csöndben megadta a kegyelemdöfést a benne élő kislánynak, és hozzájárult új, kiábrándult énje kialakulásához."

Egy újabb thriller ami két ember kapcsolatát boncolgatja. Mi van ha valami ami évtizedekig kerek egész volt( vagy éppen annak tűnt) az egyik fél jóvoltából pillanatok alatt darabokra hullik?
A szerző ezt mutatja be, két negyvenes éveiben járó emberen keresztül.
Todd törekvő építkezési vállalkozó, párja Jodi pszichológus, aki magánpraxist vezet,otthonában fogadja azt a pár kiváltságos embert akit elvállal.

 Bár az együtt eltöltött húsz év nem  egyenletesen sima  és boldog Jodi úgy érzi teljesen jó úton haladnak eltekintve a kisebb szépséghibáktól, mint a nehéz gyerekkoruk, vagy Todd depressziója.

Todd viszonyt folytat egy egyetemista lánnyal, aki mellesleg legjobb barátja lánya. A kapcsolat fordulóponthoz ér, mikor kiderül, hogy a lány terhes.
Todd újra fiatalnak, sármosnak, szabadnak érzi magát. Összeköltözik a laza és fiatal szeretőjével.

Jodi egy ideig türelmesen várja, hogy Todd észhez térjen.
Ám minden jel ellenére, -ami arra enged következtetni, hogy a férfi legszívesebben mindkét nőt megtartaná, -Jodi egy levelet kap, ami felszólítja, hogy harminc napon belül költözzön el a fényűző otthonukból.
Jodi egy pillanat alatt világosan látja, hogy Toddon kívül immár a bambuszpadló, a gránitlapok és pultok, a hatalmas gardrób mind-mind az enyészeté, vagyis a férfié lesz, tekintve, hogy nem házasodtak össze... várjon vagy tegyen valamit?

A könyv sokáig altatja az olvasót, aztán hirtelen beindul, és egyik zűrös szál után jön a másik.
A történet végét egyszerűnek, már-már sablonosnak vártam, de erre is rácáfolt a könyv.

Bár a borítón a Holtodiglan könyvhöz hasonlítják, az ajánló szerint jobb is, én ennek azért nem ültem fel, sőt kár lenne összevetni a műfajban a legjobbakat, mert mindenkinek más a befutó.


Értékelés:
4 becsapott cseresznye az 5-ből!!!

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése