2014. szeptember 9., kedd

Ezt is várom...

A Tarandus kiadót nemrég fedeztem fel magamnak. Októberben ezt a gyönyörűséget adják ki.

A borító álomszép!


Jün-ling Töoh bírónő frissen diagnosztizált betegsége következtében el fogja veszteni emlékezetét, a beszédformálás és -értés képességét, a kommunikáció lehetőségét. Úgy dönt, hogy nyugdíjba vonul, Malajziába utazik, ahol fiatalkorában hosszú időt töltött, és nekilát leírni emlékeit, ameddig még képes rá.
Malajzia japán megszállásának idején a fiatal Jün-ling és nővére fogolytáborba kerültek, ahonnan csak Jün-lingnek sikerült kimenekülnie. A háború végeztével úgy döntött, hogy beváltja testvérének tett ígéretét: épít egy japánkertet. Fel is kereste Aritomót, a japán császár egykori kertészét, hogy megbízza a kert megépítésével, ő azonban nem vállalta. Helyette azt az ajánlatot tette Jün-lingnek, hogy dolgozzon nála tanoncként, tanuljon tőle, hogy aztán majd megépíthesse a saját kertjét.
A történet kibontakozása során egyre több titokra derül fény Aritomo személyével kapcsolatban, s végül nyilvánvalóvá válik, hogy részt vett a háború alatt abban a titkos, Aranyliliom fedőnevű japán küldetésben, amelynek célja a megszállt területekről összerabolt kincsek elrejtése volt. Aritomo sosem beszélt erről senkinek, de titokzatos eltűnése előtt hátrahagyott egy rejtélyes térképet, amely a hozzáértő szemet nyomra vezetheti. Jün-ling úgy dönt, hogy mielőtt meghal, el kell tüntetnie a nyomokat, és újjá kell építenie Aritomo kertjét, amely kezd az enyészeté lenni - mint minden más is a világon, legyen az tárgy, emlék, érzés vagy gondolat.

6 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik a címe már az elején!!!!! Pedig annyi könyvem van .:)))) Jaj,nekem! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon jól el lett találva a címe is és a borító is. Remélhetőleg a tartalom is hasonlóan jó lesz :-)

      Törlés
  2. Írtam ide neked, lehet,hogy a hozzájárulásod szükséges a megjelenéséhez.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, a kommentek moderálás után jelennek meg, mert sajnos korábban míg nem volt moderálás elég sok szemetet kaptam, mindenféle linket csempésztek ide, ami igencsak felnőtt tartalmakhoz irányított :S

      Törlés
  3. Érdekesnek tűnik. A borító szerintem is gyönyörű.

    VálaszTörlés