2011. november 14., hétfő

Alice Hoffman:Átkozott Boszorkák

Szerintem Hoffman is egy boszorkány azért tud ilyen klassz történeteket összehozni:)
Már a Hetedik Mennyországban is feltűntek nem átlagos képességekkel rendelkező emberkék,de itt aztán tömegével vannak.
Sally és Gillian szüleik halála után ,két nagynénjükhöz kerülnek,akiknél nem éppen nyugis az élet,a nagynénik átkokat vesznek le, szerelmes asszonyokhoz láncolják a hőn áhított férfit,aminek a két kislány szeme láttára történik.Ami a lányoknak megdöbbentő,szokatlan dolog az a néniknek a szokásos mindennapok.
A nagynénik furcsa mivolta miatt a lányok nem voltak éppen népszerűek,sőt kerülték,csúfolták őket.
Ezért megfogadták,hogy ők normálisak lesznek és eszük ágában sem lesz varázsigéket mormolni.
Gillian volt mindig is a vadabb,bátrabb ezért amint nagykorú lett nekiindult a világnak,Sally pedig maradt és várta a csodát ami évek múlva Michael személyében megérkezett.
Sok baljós előjel után,Michael meghal egyedül hagyva Sallyt két lányával Antonával és Kylieval .
Kylie és Antonia olyanok mint anno gyermekként Sally és Gillian.Sally hiába könyörgött a néniknek mentsék meg a férjét ,a nénik nem tehettek semmit...Sally úgy döntött Ő is elhagyja a nénik házát...
Sally és Gillian levélben tartják a kapcsolatot,illetve csak Sally írja oldalszámra a leveleket.Egy nap aztán egy éjszaka megjelenik a háza előtt Gillian, aki szörnyű dolgot tett....
A lányok próbálnak megbirkózni  a múlttal,egymással,a jelennel,de vajon elegek lesznek-e ketten a sok-sok démonhoz ,vagy mégiscsak kellennek a varázsigék?

A testvéri kapcsolatok nehézségeit remekül bemutató történet,és a spirituális,boszorkányos dolgok még inkább különlegessé teszik.Olyan természetes lezserséggel,és egyértelműséggel szőtte bele Hoffman a halottakat látó Kylie képességét,vagy a gerle szívét hétszer átdöfő szerelmes asszony képét,hogy már-már hétköznapinak tűnnek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése