2011. november 16., szerda

Charles Martin:Egy új élet reménye

A szerző két előző könyve is szimpatikus volt,de aztán mikor megláttam ennek a könyvének a fülszövegét,úgy döntöttem ez kell nekem.
Dél-Karolina,egy boldog házaspár első gyermekük születését várja.Dylan nagyszüleitől örökölt birtokon próbál jó gazdája lenni mind az állatoknak mind a növényeknek.
Aztán a boldog várakozást felülírja egy végzetes szülés..Dylan élete összeomlik,nem tud megbirkózni a napi feladatokkal,nem is akar mást csak ülni Maggie ágya mellett és várni,hogy felébredjen.
Mielőtt mindenki azt hinné,hogy ezzel a momentummal tölti ki a szerző a könyvet az nagyon téved.
Dylan kénytelen változtatni az életén,a kórházi számlák, a gazdálkodás sikertelensége más utakra tereli.
Dylan tanítani kezd a helyi főiskolán és ezáltal diákjai életének része lesz.A tanítás, újabb nehézségek,barátai ,a hit és sok-sok apró csoda által Dylan elfogadja a helyzetet de nem adja fel a reményt.Bár magányos de Maggievel töltött idő felidézése elviselhetőbbé teszi a várakozást még felesége ébredésére vár.
Remekül lett ábrázolva,hogy az élet nehézségei ellenére mennyi mindenre tudunk támaszkodni,hogy ne adjuk fel a reményt ha ilyen szörnyű helyzetbe kerülünk.
A kisváros és a lakók bemutatása,bevonása Dylan életében olyan szála a történetnek ami miatt nemcsak a két főszereplőt kedveltem meg hanem egy közösséget.és nagyon kíváncsi vagyok az egyéni életutakra is.
Nehéz írni erről a történetről,Martin olyan szépen fogalmaz,hogy élmény olvasni sorait.Bár alapvetően egy megrázó történet,sok-sok egyéni tragédiával mégis mindent egybevetve pozitív a kisugárzása.

A könyv sorozat,vagy legalábbis még egy rész biztosan lesz-úgyhogy Maggie és Dylan sorsa nem zárult le az utolsó lapnál.

A General Press kiadó mint mindig most is hibátlan kötésben és borítóval adta ki a könyvet.

Értékelés:5 cseresznye az 5-ből!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése