2011. november 14., hétfő

Jennifer Donnelly:Téli Rózsa

A Tearózsát már évekkel ezelőtt olvastam,és nagyon tetszett.Majd felvilágosítottak ,hogy van folytatása ,amire jó sokáig vártam:( de a lényeg,hogy hozzánk is ideért).És még egy jó hír azoknak akik hasonlóan lelkesednek Donnelly könyveiért,azoknak elárulom,hogy mivel trilógiáról van szó lesz harmadik rész is.
Tulajdonképpen folytatódik az első rész,illetve egy új szereplővel bővül-Indiával a fiatal doktornővel akin keresztül megismerhetjük a 1900-as évek béli  Angliát. Az első rész főszereplője Fiona is felbukkan,de itt már mellékszereplő.
A szokásos történet itt most kapott is egy csavart,ugyanis nem India készül gazdag férjfogásra,hanem egy férfi ,aki úgy gondolja India tökéletesen alkalmas lesz arra,hogy hozományával megnyíljanak a  előtte a gazdagok pénztárcái,és a politikai hatalom  ajtajai.India nem feleség hanem orvos szeretne elsősorban lenni,és egy saját kórházról álmodik.Egymás után következnek a váratlan események,meglepő fordulatok,az emberi sorsok szálai összegabalyodnak.Így történhet meg,hogy India nem a vőlegényébe szerelmes,hanem Fiona sokáig halottnak hitt öccsébe,aki az alvilág ura.A vőlegénye pedig egy álnok,gonosz,gyilkos,akinek senki és semmi sem állhat útjába ha pénzről van szó.India szerelme sem tarthat soká,hisz nem elég,hogy titkolniuk kell a szerelmüket,Sidnek olyasvalamiért kell elhagynia Indiát amit el sem követett......
Minél beljebb haladunk a történetbe annál izgalmasabb lesz,és mikor már azt hisszük,hogy végre mindenre fény derül újra felülkerekedik a gonosz,hogy a jó majd a történet végén annál nagyobb fölénnyel győzedelmeskedjen.
Jókat szoktam mosolyogni mikor -Bezzeg a mi időnkben...kezdetű tirádát hallok.Ugyanis ez a történet is tipikus példa arra,hogy minden korban vannak  akik lopnak,csalnak,hazudnak,gyilkolnak ha kell,mindegy ,hogy 1900 vagy 2009 a dátum.

A könyv mérete kicsit meglepett,bár nem vastag  de feltünően nagy alakú,ami egy táskában nem biztos,hogy elfér...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése