2011. november 11., péntek

Sue Townsend:Adrian Mole és a tömegpusztitó fegyverek

Adrian Mole ebben a kötetben 34 és 3/4 éves ,2 gyermek apja 2 nőtől, és egy könyvesboltban dolgozik. Válása után úgy dönt ideje újra kirepülnie a családi fészekből és házat vásárol a Patkány -rakparton,szülei követik példáját és egy disznóhizlaldát szeretnének otthonossá tenni a Hátsó-rét Alsó -dűlőben.
Azt hittem,hogy az Adrian Mole könyvek gyerekeknek íródtak akik így könnyebben viselik el a gyötrő gyermekkort és szüleiket.De a sorozat eme kötete nagyon is felnőtteknek szól ,és bár vannak benne hihetetlen helyzetek és figurák,a történet egy percig sem rugaszkodik el a valóságtól.
2002-2004 évek világ eseményei beleszövődtek a történetben amitől nagyon hihető lett,és ezek az események kihatnak Adrian és családja életére.
Adrian saját képessége szerint igyekszik hasznos tagja lenni a társadalomnak,a maga módján-folyamatosan levelekkel bombáz mindenféle híres embert a politikustól a teniszezőkig.
Őt pedig a bankok bombázzák folyamatosan felszólító levelekkel, Adriannak ugyanis sűrű az élete-olvasó klubot szervez,keresi az új szerelmet-akitől aztán megszabadulni igyekszik,és persze szülei életében is folyamatosan jelen van.
Szinte az egész könyvet végignevettem,és közben úgy éreztem Adrian akár a szomszédom is lehetne.
Na jó az utolsó pár oldalon nem nevettem:(

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése