2011. november 14., hétfő

Libba Bray:Rettentő gyönyörűség

Azt hittem ismerem magam,és az Alkonyat után már nem veszek kézbe fantasy könyvet,de valamiért mesére vágytam...a kötet hasonlóan az Alkonyathoz a Vörös Pöttyös Könyvek családjába tartozik.
A történet az 1800-as évek végén játszódik,Gemma a tizenéves lány Indiában él ám mikor anyja önkezével véget vet életének, a család Angliába küldi Gemmát egy leányneveldébe.Gemma minden szempontból más mint a többi lány-látomásai vannak,amik előbb-utóbb valóságot öltenek,nem szeretne csak feleség lenni egy gazdag férfi oldalán,és abban a hitben él,hogy ő tehet anyja haláláról.
Minden elkövet,hogy társai elfogadják.Hamarosan  a legnépszerűbb lányok csapatába kerül,Pippa,Felicity,Gemma és az általa felkarolt Ann társaságában próbálják átvészelni az unalmas iskolai napokat.
Gemma szép lassan beavatja a lányokat a titokba amit eddig rejtegetett,és a lány számára világos lesz,hogy nem véletlen,hogy pont ebbe az iskolába kerül.A barátnők  összefogva lépnek át a fényajtón a birodalomba ahol minden kívánságuk teljesül,Gemma újra találkozhat anyjával aki óva inti a hatalom szertelen használatától!Ann csodaszép lesz ,Felicity végre megkapja az áhított hatalmat,Pippa pedig a szerelmet,Gemma pedig semmi mást nem kíván csak anyjával lenni.Ám minél többször lépik át a két világot elválasztó ajtót ,Gemma számára világos lesz,hogy anyja mekkora a bűnt követett el,amit neki kell helyrehoznia,és főleg nem elkövetni újra,ám barátnői másként gondolják.
A lányok megrészegednek az újdonsült erejüktől,és többre vágynak,barátokból ellenségek lesznek,és valakinek meg kell halnia ahhoz,hogy felfogják mindennek ára van!

Nem szeretek ennyire elrugaszkodni a valóságtól,ám ez a történet számomra hihető,és jól van felépítve.Annak is remek olvasmány aki a Jane Austen stílust kedveli ,és a leányiskolák hangulatát,az első szerelem érzését,és a társadalmi elvárásoknak való megfelelés kényszerét,a gyönyörű ruhák,és szigorú nevelőnők életébe kíván bepillantani.
Nem voltak a történetben felesleges oldalak,és a végére is tartogatott elég izgalmat anélkül,hogy elnyújtotta volna.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése