2011. november 14., hétfő

Amy Tan:A száz titkos érzék

Amy Tan már levett a lábamról a Tűzisten asszonyával,de ez a történet még azon is túl tesz.
Tulajdonképpen mese,felnőtteknek.
Olívia egész életében anyja szeretetéért küzd,úgy érzi rá mindig kevés az az idő,törődést,ami jut.
Amikor apjuk a halálos ágyán bevallja a családjának,hogy Kínában is van egy lánya Olívia katasztrófaként éli meg.Kínából hamarosan megérkezik Kuan aki Olívia nővérévé lép elő,egyúttal örök kolonc lesz a lány nyakán.
Kuan nem rejti véka alá,mennyire szereti az amerikai családját,mindenek előtt Olíviát.Kuan minél inkább ragaszkodik,Olívia annál inkább menekülne előle,ráadásul Kuannak Jin szeme van,ami annyit jelent hogy látja a halottakat,sőt úgyanúgy társalog velük mint a húgával,akit az őrületbe kerget a kísértethistóriákkal. Kuan ontja magából a történeteket,amiket vagy a halottak osztanak meg vele,vagy Kuan  előző életéről szólnak.
Olívia hozzámegy ahhoz a fiúhoz,aki szintén egy halott lánnyal viaskodik,mindezt Olívia már csak akkor tudja meg mikor már túl késő.....

Évekkel később Kuan még mindig Olívia nyakán lóg,habár mindketten férjhez mentek,de ez nem akadály arra,hogy hajnalban  telefon ébressz Olíviát-Alszol Te még Libbi-a??? -féle kérdésekkel,zaklatva Olíviát.Kuan annyi minden más mellett húga nevét sem tanulta meg.
Olívia házassága válságba kerül,Kuan pedig úgy gondolja ha Olívia és a férje ,az ő társaságában Kínába utazik minden rendben jön.
Kínában pedig életre kelnek a történetek amiket Kuan húgának  mesél.Hihetetlen humorral,érzékenységgel,misztikummal teli történet!
Annyi érzés van a történetben,hogy teljesen a hatása alá kerültem.
A történet nem úgy végződött ahogy vártam,nagyon szomorú lettem..ennek ellenére mindenképpen érdemes elolvasni!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése